Ελληνικής καταγωγής ο οδηγός που έσπειρε το θάνατο στη Μελβούρνη: Τρεις νεκροί




ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Ελληνικής καταγωγής φέρεται να είναι ο άνδρας που με το αυτοκίνητό του σάρωσε πεζούς στη Μελβούρνη προκαλώντας το θάνατο τριών ανθρώπων, ανάμεσα στους οποίους και ένα παιδί. Αυτό ανέφερε Ελληνίδα δημοσιογράφος από την Ελβετία στην εκπομπή του Alpha.

Ο δράστης ονομάζεται Δημήτρης Γκαργκασούλας (James “Jimmy” Gargasoulas), είναι 26 ετών και ζούσε στο Windsor, όπου πριν ξεχυθεί με φονική μανία στους δρόμους είχε μαχαιρώσει τον αδερφό του. Ο Γκαργκασούλας έχει ιστορικό βίας, χρήσης ναρκωτικών και προβλήματα ψυχικής υγείας. Η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον του και τώρα νοσηλεύεται φρουρούμενος, ενώ συνεργάζεται με τις αρχές.

Οπως έγινε γνωστό, νεκροί είναι ένας άντρας και μία γυναίκα περίπου 30 ετών και ένα παιδάκι. Και οι τρεις χτυπήθηκαν σε διαφορετικά σημεία της οδού Bourke και δεν σχετίζονται μεταξύ τους.

Ο δράστης έπεσε πάνω σε πεζούς στο κέντρο της Μελβούρνης, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, σύμφωνα με την αστυνομία, αλλά και τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

Τα ΜΜΕ στην Αυστραλία, αναφέρουν ότι το αυτοκίνητο κινούνταν παράξενα πριν από το δυστύχημα, που έγινε στη διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματος, την ώρα που ο αριθμός των πεζών αυξάνεται. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ακούστηκε τουλάχιστον ένας πυροβολισμός.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν το κέντρο της πόλης, ενώ διακόπηκε η λειτουργία του τραμ στην περιοχή του εμπορικού κέντρου στη διάσημη οδό (Bourke Street).

Η Αυστραλία είναι σύμμαχος των ΗΠΑ στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, ενώ έχει τεθεί σε αυξημένη επιφυλακή για την αποτροπή επιθέσεων στο εσωτερικό της, από το 2014. Οι αστυνομικές αρχές έχουν ανακοινώσει ότι έχουν αποτρέψει έναν αριθμό σχεδιαζόμενων τρομοκρατικών επιθέσεων, ενώ έχουν γίνει αρκετές επιθέσεις “μοναχικών λύκων.” Μεταξύ αυτών, η αστυνομική επιχείρηση που έγινε σε καφετέρια στο Σίδνεϊ, με συνέπεια το θάνατο δύο ομήρων και του ενόπλου που έκανε την επίθεση.

20/01/2017 06:24
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Μελβούρνη, Australia

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: