Εκτίμηση για την στήριξη της Ελλάδας των συνομιλιών για Κυπριακό εξέφρασε ο Γκουτιέρες




Την εκτίμησή του προς την Ελλάδα για την στήριξη που παρέχει στις συνομιλίες για το Κυπριακό εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες.

Ο Εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, αναφερόμενος στη χθεσινή συνάντηση του κ. Γκουτιέρες με τον Ελληνα Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, ανέφερε ότι η συνομιλία τους εστιάστηκε στο κυπριακό πρόβλημα.

«Ο ΓΓ εξέφρασε την εκτίμησή του προς την συνεχιζόμενη υποστήριξη από την Ελλάδα των κυπριακών συνομιλιών και της δέσμευσης σε μία συνολική διευθέτηση του προβλήματος. Αναγνώρισε την ιστορική στιγμή που παρουσιάζει για την Κύπρο η διάσκεψη που θα συγκληθεί από τις 12 Ιανουαρίου στη Γενεύη».

Σύμφωνα με τη δήλωση του εκπροσώπου, ο ΓΓ επικρότησε την άνευ προηγουμένου πρόοδο που σημειώθηκε από τους ηγέτες της Ε/κ και της Τ/κ κοινότητας και «απηύθυνε έκκληση προς όλα τα μέρη να χρησιμοποιήσουν αυτή την ευκαιρία για να εξεύρουν δημιουργικές και αμοιβαίως αποδεκτές λύσεις οι οποίες θα αντιμετωπίζουν τις ανησυχίες και των δύο κοινοτήτων».

Οι δύο άνδρες επίσης ασχολήθηκαν και με το θέμα τις ονομασίας μεταξύ της Ελλάδας και της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

ΚΥΠΕ – Αποστόλης Ζουπανιώτης – ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ/ΗΠΑ 07/01/2017 08:43

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: