Δεν προέκυψε κάτι καινούργιο, λέει η Λευκωσία, ενώ ο Γ.Γ. ΟΗΕ δεν επιδιώκει γρήγορη λύση




Το πρωινό μέρος της Διάσκεψης για την Κύπρο ήταν εξαιρετικά εποικοδομητικό, δήλωσε ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες σε δηλώσεις του στη Γενεύη, στο Παλάτι των Εθνών, πλαισιωμένος από τους δύο ηγέτες, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, υπογραμμίζοντας ότι δεν επιδιώκουμε μια γρήγορη λύση, αλλά μια λύση βιώσιμη και σταθερή.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι σήμερα είναι η αρχή ενός διαλόγου, αλλά δεν προέκυψε κάτι καινούργιο.

Ο κ. Γκουτέρες εξήρε το θάρρος και την αποφασιστικότητα των δύο ηγετών, λέγοντας ότι για 20 μήνες εργάζονταν με μοναδικό στόχο τη δημιουργία των συνθηκών που θα επιτρέψουν την επανένωση της Κύπρου.

Είπε ακόμη ότι χάρη στη δουλειά των ηγετών έγινε εφικτή η σύγκληση της Διάσκεψης για την Κύπρο και σημείωσε την ιστορική στιγμή της παρουσίας των εγγυητριών δυνάμεων στο ίδιο τραπέζι.

Σημειώνοντας ότι υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά ενώπιον μας, είπε ότι δεν πρέπει κανείς να αναμένει θαύματα, δεν επιδιώκουμε μια γρήγορη λύση, αλλά μια σταθερή και βιώσιμη λύση που θα ανταποκρίνεται στις ανησυχίες και των δύο κοινοτήτων.

Εκπρόσωπος: Σήμερα είναι η αρχή ενός διαλόγου, δεν προέκυψε κάτι καινούργιο

Σήμερα είναι η αρχή ενός διαλόγου, δεν θα είναι εύκολος ο δρόμος, δεν θα είναι εύκολη η διαδικασία αλλά είμαστε εδώ για να αξιοποιήσουμε αυτή τη διαδικασία, που ευελπιστούμε να οδηγήσει σε θετικά αποτελέσματα, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης αμέσως μετά τη διάσκεψη Τύπου του ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στο πλαίσιο της Διάσκεψης της Γενεύης.

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι κατά τις τοποθετήσεις των μερών στο πρώτο μέρος της Διάσκεψης δεν προέκυψε κάτι καινούργιο από όσα είναι γνωστά για τις θέσεις των εμπλεκομένων μερών. «Δεν αναμέναμε σε αυτό το στάδιο να ακούσουμε κάτι διαφορετικό», ανέφερε.

Είπε ακόμη ότι από όλες τις εισηγήσεις που ακούστηκαν στο τραπέζι η μόνη συγκροτημένη ήταν αυτή του ΠτΔ και για την οποία ακούστηκαν ενθαρρυντικά σχόλια από κάποιους από τους συμμετέχοντες.

Σημείωσε επίσης ότι θα υπάρξει νέα συνάντηση το απόγευμα της Πέμπτης, υπάρχει και πρόθεση για συνέχιση και αύριο και «αναλόγως θα δούμε πώς προχωρούμε».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: