Αν προχωρήσει η διαδικασία και πάει ο Τσίπρας, θα πάει και ο Γιλντιρίμ: Πουθενά ο Ταγίπ




Σε περίπτωση που οι συνομιλίες για το Κυπριακό προχωρήσουν και μεταβούν στη Γενεύη οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Βρετανίας, τότε θα μεταβεί και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Ευρωπαϊκής Ένωσης της Τουρκίας Ομέρ Τσελίκ. Με αυτά τα λόγια ο κ. Τσελίκ καθιστά σαφές ότι στις συνομιλίες δεν θα παραβρεθεί ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό είχε συζητήσει για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Tweet του διπλωματικού συντάκτη του BBC περί παρουσίας Γιλντιρίμ

Τροφή στη φημολογία περί παρουσίας στη Γενεύη των πρωθυπουργών των τριών εγγυητριών δυνάμεων έχει δώσει ανάρτηση στο Twiter του διπλωματικού συντάκτη του BBC περί πληροφόρησής του για ταξίδι του Μπιναλί Γιλντιρίμ στη διάσκεψη για την Κύπρο.

“Το BBC έχει μάθει ότι ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ θα παραστεί στις ειρηνευτικές συνομιλίες για την Κύπρο στη Γενεύη. Αυξάνει τις προσδοκίες”, έγραψε ο Τζέιμς Λαντέιλ.

Η εκπρόσωπος της Πρωθυπουργού Τερέζα Μέι δήλωσε χθες ότι η βρετανική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να εκπροσωπηθεί σε όποιο επίπεδο εξυπηρετεί καλύτερα τη διάσκεψη.

Από την Ντάουνινγκ Στριτ δεν έχει υπάρξει νεότερο σχόλιο μέχρι στιγμής.

12/01/2017 09:30
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Α. Ρομπόπουλος
Κωνσταντινούπολη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: