Δεν υπάρχουν “γκρίζες ζώνες” στο Αιγαίο, απαντά η Ν.Δ. για τις προκλήσεις στα ‘Ίμια




Με μία ανάρτηση στο διαδίκτυο ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος σχολίασε τη σημερινή προκλητική κίνηση από την πλευρά της Τουρκίας στα Ίμια.

«Η ‘Αγκυρα θα πρέπει να εξοικειωθεί με δύο γεγονότα: – Η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκό κράτος δικαίου. – Δεν υπάρχουν “γκρίζες ζώνες” στο Αιγαίο», ανέβασε στο λογαριασμό του στο twitter ο βουλευτής της ΝΔ.

«Η Τουρκία παραμένει χώρα που δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων

«Η Τουρκία παραμένει χώρα που δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο» επισημαίνει, η Ένωση Κεντρώων με αφορμή τη σημερινή τουρκική πρόκληση στα Ίμια.

«Η πυραυλάκατος που προσπάθησε να προσεγγίσει τις δύο ελληνικές βραχονησίδες και στην οποία επέβαινε μέρος της ηγεσίας των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι η Τουρκία παραμένει χώρα που δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο και τορπιλίζει με την επιθετικότητά της την ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή μας», δηλώνει η Ε.Κ η οποία επισημαίνει ότι «Τα Ίμια είναι ελληνικά, τελεία και παύλα».

Τέλος η Ε.Κ υπογραμμίζει «Προειδοποιούμε την τουρκική ηγεσία ότι τέτοιες ενέργειες θα αποβούν σε βάρος της ίδιας της Τουρκίας και του λαού της».

Ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη στο twiiter για την τουρκική πρόκληση

Stavros Theodorakis ‏@St_Theodorakis 26 πριν από 26 λεπτά

Ο Ερντογάν κάνει ξανά λάθος. Ο δρόμος προς την Ευρώπη δεν περνάει από τα Ίμια και δεν θα φτάσουν ποτέ με πυραυλάκατο.

Αντιφασιστική διαδήλωση για τα Ίμια

Ολοκληρώθηκε η αντιφασιστική διαδήλωση συλλογικοτήτων της αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου για τα Ίμια. Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Ρηγίλλης με κατεύθυνση την αμερικάνικη πρεσβεία και τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων, ωστόσο διεκόπη στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και λεωφόρου Αλεξάνδρας καθώς κλούβες των ΜΑΤ είχαν τοποθετηθεί στην λεωφόρο Κηφισίας.

Εκατοντάδες διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά του φασισμού και του ρατσισμού με αφορμή τη σημερινή επέτειο για τα Ίμια.

Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην Πλατεία Ρηγίλλης με ομιλίες από εκπροσώπους των συλλογικοτήτων που συμμετείχαν στην διαδήλωση. Όπως τόνισαν, οι εκπρόσωποι η σημερινή πορεία αποτέλεσε σταθμό στο αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό και αντιφασιστικό κίνημα και ήρθε σε συνέχεια των προηγούμενων κινητοποιήσεων αντιφασιστικού χαρακτήρα που είχαν διεξαχθεί για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: