Χαμός για τη διαρροή του εγγράφου: Έντονα απογοητευμένος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης




Την έντονη απογοήτευση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τη διαρροή εγγράφου στη Γενεύη, μετέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος ανακοίνωσε πως ο Πρόεδρος αποφάσισε ότι δεν θα δοθεί ξανά άλλο έγγραφο.

Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους ο ΚΕ ανέφερε ότι είναι λυπηρό να δημιουργείται αυτό το κλίμα μέσω διαρροών και διαφόρων ατακών σε μια στιγμή που ο ΠτΔ δίνει μια δύσκολη μάχη.

Η αλληλο-διαβούλευση και ενημέρωση των κομμάτων θα συνεχίσει να γίνεται, αλλά δεν θα δοθεί ξανά έγγραφο, τόνισε.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι ο ΠτΔ είναι υποχρεωμένος να θωρακίσει τις θέσεις μας και ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του.

Απαντώντας σε ερώτηση, είπε ότι στη συζήτηση για τη διακυβέρνηση υπάρχουν θέματα στα οποία υπήρξε σύγκλιση αλλά και άλλα στα οποία παρατηρήθηκαν διαφωνίες. Πρόσθεσε ότι στις 1630 οι διαπραγματευτές θα συζητήσουν με εμπειρογνώμονες και στις έξι θα συνεχιστεί η συνάντηση των ηγετών, κατά την οποία αναμένεται να συζητηθούν θέματα Διακυβέρνησης, ΕΕ και οικονομίας.

Λανθασμένη η διαρροή, αλλά να μην επικεντρωθούμε στα επουσιώδη, δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ

Παρά το γεγονός ότι η διαρροή ήταν λανθασμένη ενέργεια, δεν θα πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στα επουσιώδη, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος.

Σε δήλωσή του στο ΚΥΠΕ, κληθείς να σχολιάσει τη διαρροή εγγράφου των συνομιλιών, ο κ. Σιζόπουλος, που βρίσκεται στη Γενεύη συνοδεύοντας τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στις συνομιλίες, ανέφερε ότι οι στιγμές είναι κρίσιμες και η προσπάθειά μας πρέπει να εστιαστεί στην αποφυγή λαθών.

“Να διεκδικήσουμε το καλύτερο και όχι να καταλήξουμε στο χειρότερο”, κατέληξε.

Καταδικαστέα και ύποπτη η διαρροή, δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο Περδίκης

Η διαρροή εγγράφων είναι καταδικαστέα και ύποπτη, δήλωσε ο Πρόεδρος των Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, Γιώργος Περδίκης.

Σε δήλωσή του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Περδίκης, που βρίσκεται στη Γενεύη συνοδεύοντας τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στις συνομιλίες, ανέφερε ότι η έλλειψη διαφάνειας δεν νομιμοποιεί τις διαρροές.

“Ούτε το αντίθετο. Οι διαρροές δεν πρέπει να δικαιολογούν την έλλειψη ενημέρωσης και διαφάνειας”, κατέληξε.

ΚΥΠΕ – της απεσταλμένης μας Ραλλής Παπαγεωργίου
Ελβετία/ΓΕΝΕΥΗ 10/01/2017 14:55

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: