Απαράδεκτη εξίσωση: Το Βερολίνο ελπίζει οι δύο πλευρές στην Κύπρο να επιδιώξουν συμβιβασμούς




Την ελπίδα, σε αυτό ιδιαίτερα το στάδιο στο οποίο εισέρχονται οι συνομιλίες για το Κυπριακό, οι δύο πλευρές να μην αποθαρρυνθούν και να επιδιώξoυν με αποφασιστικότητα συμβιβασμούς στα τελευταία εναπομείναντα επίμαχα ζητήματα, εξέφρασε ο ΥΠΕΞ της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Σε δήλωση χθες βράδυ, η οποία δημοσιεύεται σήμερα στην ιστοσελίδα του γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Σταϊνμάιερ σημειώνει ότι αυτό δεν θα είναι εύκολο.

Ωστόσο, προσθέτει, το γεγονός ότι τα δύσκολα θέματα ασφάλειας και εγγυήσεων συζητούνται τώρα, για πρώτη φορά με τις τρεις εγγυήτριες δυνάμεις την Ελλάδα, την Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο, είναι ένα καλό σημάδι.

Εκφράζει την ελπίδα, οι τρεις εγγυήτριες δυνάμεις να είναι πρόθυμες να διαδραματίσουν το ρόλο τους στην εξεύρεση μιας καλής λύσης και να βοηθήσουν στην εκπλήρωση της επιθυμίας των Κυπρίων για επανένωση.

Ο Γερμανός Υπουργός αναφέρει ότι οι διαπραγματεύσεις για την επανένωση είναι τώρα στην τελική ευθεία και αν επιτευχθεί συμφωνία αυτό, θα ήταν μια μεγάλη είδηση, όχι μόνο για τους ανθρώπους στην Κύπρο αλλά και για την Ευρώπη στο σύνολό της και για ολόκληρη την περιοχή.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: