Άδικο να κατηγορείται η Μόσχα! Αμφισβητεί τη ρωσική εμπλοκή στις κυβερνοεπιθέσεις ο Τράμπ




Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε και πάλι χθες τις αμφιβολίες του αναφορικά με τις κατηγορίες των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών για ενδεχόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, οι οποίες οδήγησαν τον Λευκό Οίκο να επιβάλει κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας.

«Θέλω μόνο να είναι σίγουροι γι’ αυτό, επειδή πρόκειται για μια μάλλον σοβαρή κατηγορία, και θέλω να είναι σίγουροι γι’ αυτό», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Τραμπ, ο οποίος βρισκόταν στην πολυτελή κατοικία του Μαρ ντε Λάγκο στη Φλόριντα.

Ο ίδιος υπενθύμισε πως οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών είχαν κάνει λάθος όταν είχαν υποστηρίξει πως το Ιράκ είχε στην κατοχή του όπλα μαζικής καταστροφής –το πρόσχημα που είχε οδηγήσει στην αμερικανική επέμβαση το 2003– και χαρακτήρισε την επέμβαση εκείνη «καταστροφή, επειδή έκαναν λάθος».

Ο Τραμπ δήλωσε εξάλλου πως είναι «άδικο» οι ΗΠΑ να κατηγορούν τη Ρωσία για ηλεκτρονική πειρατεία, εφόσον έχουν οποιαδήποτε αμφιβολία σχετικά μ’ αυτό το θέμα.

«Γνωρίζω πολλά πράγματα σχετικά με την πειρατεία. Και η πειρατεία είναι κάτι πολύ δύσκολο να αποδείξει κανείς. Συνεπώς θα μπορούσε να πρόκειται για κάποιον άλλον. Γνωρίζω επίσης πράγματα που άλλοι δεν γνωρίζουν και συνεπώς δεν μπορούν να είναι σίγουροι για το τι συμβαίνει», δήλωσε ο Τραμπ.

Ερωτηθείς τι είναι αυτό που ξέρει για το θέμα και το οποίο οι άλλοι δεν ξέρουν, ο εκλεγμένος πρόεδρος αρκέσθηκε να απαντήσει «θα το μάθετε την Τρίτη ή την Τετάρτη».

Ο Τραμπ ερωτήθηκε επίσης σχετικά με τη θέση που θα υιοθετήσει στο θέμα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο αφού αναλάβει, στις 20 Ιανουαρίου, τα προεδρικά καθήκοντά του.

«Αν έχετε κάτι σημαντικό, γράψτε το και στείλτε το με το ταχυδρομείο, όπως κάναμε άλλοτε, επειδή, θα σας το πω, κανένας υπολογιστής δεν είναι ασφαλής. Γελάω μ’ αυτά που λένε, κανένας υπολογιστής δεν είναι ασφαλής», απάντησε.

01/01/2017 11:17
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Ουάσινγκτον, United States

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: