Αλληλεγγύη: Οι δηλώσεις Μπουλούτ περί Κύπρου “τουρκικής πατρίδας” ενδεικτικές για στάση Άγκυρας




Οι δηλώσεις Μπουλούτ είναι ενδεικτικές των τουρκικών προθέσεων και της αδιαλλαξίας αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλληλεγγύη.

Το ντελίριο τουρκικού σοβινισμού από το δεξί χέρι του Ερντογάν, Γιγίτ Μπουλούτ, ότι “η Κύπρος είναι τουρκική πατρίδα” και “κάθε εκατοστό γης που ποτίστηκε με αίμα Τούρκων ηρώων θα δοθεί πίσω με αντάλλαγμα αίμα”, είναι ενδεικτικό των τουρκικών προθέσεων και της τουρκικής στάσης, στην εν εξελίξει διαπραγματευτική διαδικασία, αλλά και σαφές μήνυμα ότι με τα υφιστάμενα δεδομένα, η μόνη λύση που θα δεχθεί η Άγκυρα για την Κύπρο, θα είναι ξεκάθαρα τουρκικών προδιαγραφών και όχι συμβιβασμός, αναφέρει το Κίνημα Αλληλεγγύη.

Η λανθασμένη στρατηγική των συνεχών υποχωρήσεων από πλευράς Αναστασιάδη το μόνο που έχει επιτύχει είναι να διατηρεί αδιάκοπη την τουρκική «λαιμαργία» στις διαπραγματεύσεις, μέχρι να πετύχει το στόχο της, που δεν είναι άλλος από τον πλήρη έλεγχο της Κύπρου και του φυσικού της πλούτου, μέσω μιας κακής για τα συμφέροντα του κυπριακού Ελληνισμού λύσης, όπως αυτή που προωθείται.

Οι πολίτες ωστόσο κρίνουν και την επαναλαμβανόμενη σιωπή.

Τόσο της κυβέρνησης όσο και των κομμάτων ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ που στηρίζουν τη συγκεκριμένη στρατηγική στις διαπραγματεύσεις και εγκρίνουν τις μέχρι τώρα υποχωρήσεις Αναστασιάδη.

Οι οποίοι ελπίζουμε να μην πράξουν το ίδιο όπως σε σωρεία παρόμοιων δηλώσεων Τούρκων αξιωματούχων ή ακόμη και του ιδίου του Ερντογάν, ο οποίος πρόσφατα ζήτησε να πάρει και τον Πύργο Τηλλυρίας, όπου προτίμησαν τη σιωπή.

Το επιχείρημα ότι «δεν πρέπει να σχολιάζονται δημόσια οι κατά καιρούς δημόσιες σοβινιστικές δηλώσεις Τούρκων πολιτικών για να μην διαταραχθεί το κλίμα των συνομιλιών» δεν πείθει κανέναν.

Ερωτούμε ξεκάθαρα τόσο την κυβέρνηση όσο και τη «συμπολίτευση» στο Κυπριακό, ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ:
Ο τουρκικός σοβινισμός που εκφράζεται από το δεξί χέρι του Ερντογάν για την Κύπρο δεν χρήζει δημόσιας καταδίκης, αλλά χρήζουν δημόσιας καταδίκης οι ΕΥΛΟΓΕΣ ανησυχίες της αντιπολίτευσης για την πορεία των συνομιλιών;

Εκφράζουμε τη λύπη μας για τη χθεσινή αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας για «ανακωχή» στο εσωτερικό μέτωπο.
Ακόμη και η μεταφορική χρήση της λέξης παραπέμπει σε πλευρές που εχθρεύονται μεταξύ τους, και για εμάς τουλάχιστον δεν αποτελεί «εχθρό» οποιοσδήποτε συμπατριώτης μας διαφωνεί με τις πολιτικές μας θέσεις στο Κυπριακό ή σε οποιοδήποτε άλλο ζήτημα.

Απέναντι από όλους μας είναι η Τουρκία, είναι αυτή που κρατά σκλαβωμένη τη μισή Κύπρο για 43 χρόνια και ευελπιστεί να θέσει σε καθεστώς ομηρίας και την υπόλοιπη μισή. Τη δε ενότητα, ο πρώτος που έχει καθήκον να τη διασφαλίσει με πράξεις, είναι ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: