Αυστηρές ποινές και έρευνα για σχέσεις με αλβανικό εθνικισμό ζητά για τους 7 ο Καμμένος




Αυστηρές πειθαρχικές ζήτησε ο υπουργός Άμυνας Π. Καμμένος για τους επτά νεοσύλλεκτους αλβανικής καταγωγής που φωτογραφήθηκαν με την στολή του Ελληνικού Στρατού σχηματίζοντας τον αλβανικό αετό.

Σχολιάζοντας το περιστατικό με τους επτά νεοσύλλεκτους που φωτογραφήθηκαν, σχηματίζοντας με τα χέρια τους τον «Αλβανικό Αετό», στο κέντρο εκπαίδευσης στο Μεσολόγγι, υποστήριξε πως υπάρχει ένα ευρύτερο σχέδιο αναβίωσης του αλβανικού εθνικισμού, που εκφράστηκε πρόσφατα και με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα, για τους Τσάμηδες.

Τέτοια φαινόμενα δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά στις Ένοπλες Δυνάμεις και γι’ αυτό έχει διαταχθεί να γίνει λεπτομερής έρευνα και με εντολή του ιδίου να επιβληθούν οι αυστηρότερες ποινές στους νεοσύλλεκτους, πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.

Ξεκαθάρισε πως οι ποινές θα επιβληθούν βάσει του στρατιωτικού κώδικα και υπενθύμισε ότι ο ίδιος, επί πρωθυπουργίας Σημίτη, διαμαρτυρόταν για τις αθρόες ελληνοποιήσεις Αλβανών, χωρίς ουσιαστικό έλεγχο και μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους. «Όποιος δεν αισθάνεται Έλληνας, καλό θα ήταν να γυρίσει πίσω στην πατρίδα του» είπε χαρακτηριστικά.

Η υπόθεσή τους παραπέμφθηκε στον στρατιωτικό εισαγγελέα Ιωαννίνων. Αν και οι επτά δεν έχουν ορκιστεί εμπίπτουν στις προβλέψεις του στρατιωτικού κανονισμού που προβλέπει ποινή φυλάκισης έως 5 έτη.

Η φωτογραφία με τους επτά νεοσύλλεκτους αναρτήθηκε στο facebook το Σάββατο στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Μεσολογγίου.

24/01/2017 09:47
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα
mignatiou.com

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: