Κατά της άρσης της ασυλίας του Π. Καμμένου και υπέρ της άρσης της ασυλίας της 'Αννας Μισέλ Ασημακοπούλου, ψήφισε η Ολομέλεια . ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Βουλή: Άρση ασυλίας για Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, αλλά όχι και για Πάνο Καμμένο

Την άρση της ασυλίας της βουλευτού της ΝΔ, Άννας – Μισέλ Ασημακοπούλου, αποφάσισε η Ολομέλεια, κατόπιν απαίτησης της ίδιας και παρά την εισήγηση της Επιτροπής να μην αρθεί η βουλευτική της ασυλία.

Η υπόθεση, για την οποία ο εισαγγελέας απέστειλε το σχετικό αίτημα στη Βουλή, αφορά σε απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ιωαννιτών κατά την θητεία της κ. Ασημακοπούλου, ως δημοτικού συμβούλου. Σε σύνολο 172 ψηφισάντων βουλευτών, 133 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της άρσης της ασυλίας της κ. Ασημακοπούλου και 36 κατά.

Αντιθέτως, η Ολομέλεια απέρριψε το αίτημα της εισαγγελικής αρχής για άρση της ασυλίας του Πάνου Καμμένου, με 133 ψήφους. Υπέρ της άρσης της ασυλίας του προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Εθνικής Άμυνας, ψήφισαν 36 βουλευτές και «παρών» ψήφισαν τρεις. Η υπόθεση αφορά σε μήνυση της πρώην βουλευτού των ΑΝΕΛ, Σταυρούλας Ξουλίδου, εναντίον του κ. Καμμένου για παρασιώπηση εγκλήματος.

01/12/2016 14:17
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Be the first to comment on "Βουλή: Άρση ασυλίας για Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, αλλά όχι και για Πάνο Καμμένο"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*