Στην «Ουράνια Καμήλα» το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας του 19ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας




Με θετική ενέργεια, αλλά και συγκίνηση, το νεανικό κοινό του 19ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους αποχαιρέτισε χτες βράδυ τη μεγαλύτερη γιορτή του. Σε μια κατάμεστη αίθουσα από νέο κυρίως κόσμο στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, στον Πύργο, πραγματοποιήθηκε η λαμπρή τελετή λήξης του φεστιβάλ, κατά την οποία ανακοινώθηκαν τα βραβεία των διαγωνιστικών τμημάτων.

Ο ενθουσιασμός ήταν μεγάλος, αντάξιος των δεκάδων ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους, animation και ντοκιμαντέρ από διάφορες χώρες του κόσμου που ευαισθητοποίησαν και ενημέρωσαν, δίνοντας το στίγμα της δικιάς τους κουλτούρα. Ο ενθουσιασμός, εξάλλου, χαρακτήρισε όλες τις δραστηριότητες του φεστιβάλ. Από τις προβολές που έλαβαν χώρα στον Πύργο Ηλείας, όπου φιλοξενούνται τα διαγωνιστικά τμήματα ταινιών μυθοπλασίας και animation και στην Αμαλιάδα, όπου από φέτος μετακόμισε το διαγωνιστικό τμήμα ντοκιμαντέρ Kids & Docs (αλλά και στην Πάτρα, στο Αγρίνιο, στα Λεχαινά, στη Ζαχάρω, στο Μεσολόγγι και στη Γαστούνη) ως τις ποικίλες εκδηλώσεις που διεξήχθησαν στον Πύργο, μεταμορφώνοντας την πόλη σε ένα απέραντο κινηματογραφικό εργαστήρι.

Για μια βδομάδα, όσο δηλαδή διήρκεσε το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας, νέοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό πλημμύρισαν το θέατρο «Απόλλων» στον Πύργο, την καρδιά του φεστιβάλ, αλλά και κινηματογράφους σε συνολικά 8 περιοχές της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας. Ξεχνώντας για λίγο το τάμπλετ και τις συνηθισμένες ασχολίες τους, παρακολούθησαν ταινίες από όλο τον κόσμο, ενθουσιάστηκαν και συγκινήθηκαν, ενώ δεν έλειψε και η συμμετοχή τους στις ποικίλες δραστηριότητες του φεστιβάλ.
Στο διαγωνιστικό πρόγραμμα συμμετείχαν 64 ταινίες από 36 χώρες, οι οποίες, με μια εξαιρετικά πλούσια θεματολογία, αποτύπωναν τα σημερινά προβλήματα των νέων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, μέσα από τη ματιά ευαίσθητων δημιουργών. Οι ταινίες αυτές προέρχονταν από μια πολύ μεγάλη ποικιλία εθνικών κινηματογραφικών σχολών, από την Παραγουάη, το Μεξικό, τη Βραζιλία, τις ΗΠΑ, τη Σενεγάλη και τη Νότια Αφρική ως το Μπαγκλαντές, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, το Νεπάλ, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και πολλές ακόμα χώρες.

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: