Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νετανιάχου συζήτησαν για την ενέργεια, το εμπόριο, και τον τουρισμό




Ολοκληρώθηκε η διμερής συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπένζαμιν Νετανιάχου, στην οποία συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας των δύο χωρών στους τομείς της ενέργειας, του εμπορίου, του τουρισμού, της έρευνας και τεχνολογίας, της εκπαίδευσης και στον αγροδιατροφικό τομέα.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης αυτής ακολούθησε η τριμερής συνάντηση μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη και του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπένζαμιν Νετανιάχου.

Στη Θεσσαλονίκη η επόμενη τριμερής

Να γίνει στη Θεσσαλονίκη η επόμενη τριμερής συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ πρότεινε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Ισραηλινό ομόλογό του Βενιαμίν Νετανιάχου, στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν και εξέτασαν την πορεία της διμερούς συνεργασίας.

Σημειώνουμε ότι το Ισραήλ έχει πολύ στενές σχέσεις με τη Θεσσαλονίκη λόγω και της παρουσίας της Ισραηλιτικής Κοινότητας (σ.σ. μια κοινότητα που δέχθηκε μεγάλο “χτύπημα” κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο καθώς 50.000 μέλη της χάθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης) και θεωρείται “Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων”.

08/12/2016 11:35
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ιερουσαλήμ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: