Ώρα για Gallery Weekend στις 17-18 Δεκεμβρίου: Βόλτα στην εικαστική σκηνή του σήμερα




Μία επιτυχημένη κι αξιέπαινη στις μέρες που διανύουμε, πρωτοβουλία, το Gallery Weekend, μια βόλτα στην εικαστική σκηνή του σήμερα, διοργανώνει και φέτος στις 17/12 και 18/12 ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αιθουσών Τέχνης (ΠΣΑΤ) σε μία προσπάθεια να προβάλει στο ευρύτερο κοινό την τρέχουσα καλλιτεχνική δημιουργία και να φέρει όλο και περισσότερο κόσμο στον χώρο των εικαστικών.

Το όλο εγχείρημα πρωτοδοκιμάσθηκε πριν από τρία χρόνια, μεσούσης της μεγάλης κρίσης. Στόχος του ήταν το άνοιγμα της τέχνης και της καλλιτεχνικής παραγωγής στο ευρύ κοινό, αποδεικνύοντας πως η καλλιτεχνική δημιουργία ανθίσταται στις καταδρομές της οικονομίας και των περιστάσεων και ότι μπορεί να λειτουργήσει σαν μια ευεργετική «ένεση» στην πάσχουσα κοινωνία, είτε ως παραμυθία από το κακό, όπως θα έλεγε ο Χέγκελ, είτε ως κίνητρο για πνευματική αντίσταση στην παθητικότητα που ένας μαρασμός μπορεί να βυθίσει το σύνολο.

Το Gallery Weekend, με τη συμμετοχή φέτος 46 γκαλερί και με εκθέσεις από σχεδόν 500 καλλιτέχνες, είναι ένα θεσμός με μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό, γι? αυτό και έχει πλέον καθιερωθεί στη συνείδηση του κόσμου σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας που διατηρούν γκαλερί.

«Οι αίθουσες τέχνης από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν την ιδέα του εικαστικού περιπάτου και ανταποκρίθηκαν θερμά στην πρόσκλησή μας για τη διοργάνωση του GalleryWeekend. Εξ αρχής διοργανώσαμε ένα πολιτιστικό διήμερο αφιερωμένο στις αίθουσες τέχνης, όπως γίνεται στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις. Φέτος συμμετέχουν τριάντα τέσσερις γκαλερί από την Αθήνα, τρεις από τον Πειραιά και έξι από τη Θεσσαλονίκη. Συμμετέχουν επίσης από μια γκαλερί της Βέροιας, της Πάτρας και των Τρικάλων», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του ΠΣΑΤ, Γιάννα Γραμματοπούλου.

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: