«Ο Θεός γίνεται άνθρωπος τα Χριστούγεννα, αναφέρει στο μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος




«Ο Θεός γίνεται άνθρωπος τα Χριστούγεννα, όχι απλώς για να παρηγορήσει, όχι απλώς για να ενδυναμώσει, όχι απλώς για να δώσει δυνατότητα επιβιώσεως, αλλά για να ανεβάσει τον άνθρωπο στο ύψος της θεότητος», αναφέρει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του για τα Χριστούγεννα 2016, ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Δημήτριος.

Ακολουθεί το μήνυμά του:

Αγαπητοί μου συμπατριώτες της Ελλάδος,
για μία ακόμη χρονιά απευθύνομαι σε σας εξ ονόματος της Ομογενείας της Αμερικής και της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αμερικής για να ευχηθούμε με όλη μας την καρδιά Καλά κι Ευλογημένα Χριστούγεννα και πάρα πολύ καρποφόρο, παρήγορο και δημιουργικό το νέο έτος 2017.
Δεν θα ήθελα να επαναλάβω τη σημασία που έχουν τα Χριστούγεννα ως ένας θεσμός και μια γιορτή η οποία δίνει θάρρος, δίνει ελπίδα, δίνει προοπτική. Απλώς θα ήθελα να κλείσω το σύντομο αυτό μήνυμα με κάτι το οποίο πάρα πολύ ωραία διετύπωσε ο Μέγας Αθανάσιος 17 αιώνες πριν. «Άνθρωπος γίνεται Θεός ίνα Θεόν τον Αδάμ απεργάσηται».
Ο Θεός γίνεται άνθρωπος τα Χριστούγεννα όχι απλώς για να παρηγορήσει, όχι απλώς για να ενδυναμώσει, όχι απλώς για να δώσει δυνατότητα επιβιώσεως, αλλά για να ανεβάσει τον άνθρωπο στο ύψος της θεότητος.

Χρόνια Πολλά, Καλά Χριστούγεννα κι ευλογημένο το 2017.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: