Χριστουγεννιάτικα δώρα σε συνταξιούχους και νησιώτες: Ο Αλέξης …”τα παίζει όλα για όλα”




ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Την άμεση διανομή του μεγαλύτερου μέρους της υπεραπόδοσης των εσόδων του 2016 στους χαμηλοσυνταξιούχους, κάτι που σημαίνει ότι θα αποκατασταθεί η 13η σύνταξη για όσους  βρίσκονται στην μεγαλύτερη ανάγκη και την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του βορείου και του ανατολικού Αιγαίου που έχουν σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος της προσφυγικής κρίσης, ανακοίνωσε σε διάγγελμά του αμέσως μετά την επιστροφή του από το Ισραήλ όπου συμμετείχε σε τριμερή συνάντησης κορυφής με το Ισραήλ και την Κύπρο, ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι υπάρχει η δυνατότητα λόγω της υπεραπόδοσης των εσόδων, να χορηγηθούν άμεσα ενόψει εορτών 617 εκατομμύρια ευρώ, σε περίπου 1,6 εκατομμύρια συνταξιούχους που λαμβάνουν συντάξεις κάτω από 850 εκατομμύρια ευρώ και ότι η διανομή του ποσού θα γίνει αντισυμμετρικά από τα κάτω προς τα πάνω.

Όσο τα περιθώρια της οικονομίας θα διευρύνονται και όσο περισσότερο η χώρα θα ανακάμπτει, τόσο ευρύτερη και ουσιαστικότερη θα είναι η κοινωνική αναδιανομή για την στήριξη αυτών που έχουν πραγματική ανάγκη, τόνισε. Και προσέθεσε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα τηρήσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της προς τους εταίρους αλλά θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο την κοινωνική συνοχή της πατρίδας μας.

Όσον αφορά στην εξίσωση του ΦΠΑ στα νησιά του βορείου και του ανατολικού Αιγαίου είναι ένα μέτρο ανακούφισης των νησιωτών, τόνισε ο Α. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι  η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι χάρη στην Ελλάδα θα αποκατασταθεί από το Μάρτη η κανονικότητα και θα ξαναμπεί σε εφαρμογή η Συμφωνία του Δουβλίνου, γιατί σταμάτησαν πλέον οι ροές προς την Ευρώπη και διευκρινίζοντας ότι το ορθότερο είναι ότι χάρη στα ελληνικά νησιά καις τους Έλληνες νησιώτες επετεύχθη αυτό.

Ο Αλέξης Τσίπρας συμπλήρωσε, επίσης, ότι η κυβέρνηση προχωρά άμεσα στην πρόσληψη 5.000 νοσηλευτών και γιατρών, ώστε να καλυφθούν τα κενά στα δημόσια νοσοκομεία. Όπως τόνισε η απόφαση του Eurogroup της περασμένης Δευτέρας, είναι εξαιρετικά σημαντική για την σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας και ότι η λήψη βραχυπρόθεσμων μέτρων που ελαφρύνουν το χρέος κατά περίπου 45 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 22% του ΑΕΠ, είναι ένα πρώτο, αλλά αποφασιστικό βήμα, για την επιστροφή της χώρας στις αγορές και για την έξοδο από την επιτροπεία.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός τόνισε ότι σε κάθε βήμα της Ελλάδας προς την κανονικότητα και την ανασυγκρότηση,  στο μυαλό της κυβέρνησης θα είναι πάντα η αποκατάσταση των αδικιών και η στήριξη των αδυνάτων και επανέλαβε ότι η χώρα διανύει τα τελευταία δύσκολα μέτρα ενός δύσκολου μαραθωνίου.

ΚΥΠΕ – Ελένη Μαυρούλη – Ελλάδα/Αθήνα 08/12/2016 22:49

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις αποψινές του δηλώσεις ανέφερε: Δέσμευση της κυβέρνησης κάθε ευρώ που πλεονάζει να μοιράζεται στους πιο αδύναμους Έλληνες.

Κοινωνική αναδιανομή της υπεραπόδοσης των εσόδων.
13η σύνταξη σε 1.600. 000 συνταξιούχους κάτω των 850 ευρώ
Τη συμφωνία με τους εταίρους θα την τηρήσουμε στο ακέραιο.
Αναστέλλεται η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά όσο διαρκεί η προσφυγική κρίση.

Αποφασίσαμε επίσης, είπε, στήριξη των νησιών πρώτης γραμμής που δέχονται τις προσφυγικές ροές. Αποφασίσαμε να αναστείλουμε την αύξηση του ΦΠΑ όσο μαίνεται η προσφυγική κριση.
Σε κάθε βήμα της Ελλάδας προς την κανονικότητα και την ανασυγκρότηση στο μυαλό μας θα είναι πάντα η αποκατάσταση των αδικιών και η στήριξη των αδύνατων.
Διανύουμε τα τελευταία δύσκολα μέτρα ένός πολύ δύσκολου μαραθώνιου.
Θα βγούμε από την κρίση όρθιοι και δυνατοί.

Τόνισε:
Δέσμευση αυτής της κυβέρνησης είναι κάθε ευρώ που πλεονάζει από τους διαθέσιμους πόρους να αναδιανέμεται στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας.
Σήμερα, παραμένοντας σταθεροί στην δέσμευσή, αποφασίζουμε την άμεση διανομή της υπεραπόδοσης των εσόδων του 2016 στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: