Λιλλήκας κατά Αναστασιάδη για την σύνθεση της διάσκεψης Γενεύης για Κυπριακό




Σε μια σκληρή δήλωση κατά του προέδρου Αναστασιάδη προέβη ο επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας σχετικά με την σύνθηεση της διάσκευψης της Γενεύης για το Κυπριακό.

“Ο κ. Αναστασιάδης έχει τη δυνατότητα και το γνωρίζει, από μόνος του να καθορίσει και να δηλώσει τη συμμετοχή του ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Διάσκεψη της Γενέυης. Εκτός και αν έχει κάνει την όποια άλλη δεσμευτική συμφωνία αποκλεισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας”, αναφέρει ο κ. Λιλλήκας.

“Η άρνηση ή αποφυγή από μέρους του κ. Αναστασιάδη, να θέσει στις συναντήσεις του με τον κ. Ακιντζί το ζήτημα της σύνθεσης της Διάσκεψης, δεν είναι τίποτε άλλο από πολιτικό στρουθοκαμηλισμό. Ενώ αντιλαμβάνεται το τραγικό του ολίσθημα, ελπίζουμε και τις ολέθριες συνέπειες που αυτό θα έχει αν δεν διορθωθεί, δεν δείχνει να έχει την τόλμη να το θέσει ευθέως στον κ. Ακιντζί και να του ξεκαθαρίσει πως Διάσκεψη χωρίς την επίσημη συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν πρόκειται να γίνει. Οι δημόσιες δηλώσεις από πλευράς Προέδρου και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου δεν διασφαλίζουν τον στόχο μας.

“Ο κ. Αναστασιάδης έχει τη δυνατότητα και το γνωρίζει, από μόνος του να καθορίσει και να δηλώσει τη συμμετοχή του ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Διάσκεψη της Γενέυης. Εκτός και αν έχει κάνει την όποια άλλη δεσμευτική συμφωνία αποκλεισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, κάτι που ειλικρινά δεν μπορώ να πιστέψω. Δεν θα επεκταθώ περισσότερο, επί του παρόντος, όμως αναμένω όπως ο κ. Αναστασιάδης διορθώσει άμεσα και οριστικά το λάθος του. Από τον ίδιο εξαρτάται το μέγεθος των συνεπειών του λάθους του.

‘Ζητούμε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να δώσει στα κόμματα, πριν από το επικείμενο Εθνικό Συμβούλιο, όλα τα έγγραφα των συγκλήσεων που επιτεύχθηκαν. Μόνο έτσι θα γίνει μια παραγωγική και χρήσιμη συζήτηση στο Εθνικό Συμβούλιο. Γνωρίζει κ. Αναστασιάδης ότι ήδη ο κ. Ακιντζί παρέδωσε στους τουρκοκύπριους πολιτικούς αρχηγούς τα αντίστοιχα έγγραφα. Διερωτώμαι γιατί ο κ. Αναστασιάδης δεν πράττει το ίδιο”, ακαταλλήγει ο Γιώργος Λιλλήκας.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: