Ίμια: Η ιστορία δυστυχώς επαναλαμβάνεται 21 χρόνια μετά και η ζωή παίζει “τρελά παιγνίδια”




Γράφει ο Γιάννης Εγκολφόπουλος*

Στο ίδιο έργο θεατές έπειτα από 21 χρόνια της κρίσης των Ιμίων! Ιδια λόγια, ίδιες δηλώσεις, ίδιο σκηνικό, με διαφορετικούς πρωταγωνιστές, αλλά πάντα το ίδιο σκηνικό, το Αιγαίο μας και τα νησιά μας.

Κατάσταση τραγική, εάν σκεφτεί κάποιος πού είναι σήμερα οι πρωταγωνιστές του Ιανουαρίου 1996 και πού ήταν τότε οι σημερινοί πρωταγωνιστές και τι κακό έχουν δημιουργήσει με τη στάση τους και τις δηλώσεις τους όλα αυτά τα χρόνια…

Δυστυχώς η ζωή παίζει τρελά παιχνίδια. Αλλά το σημαντικότερο από όλα είναι ότι αυτοί που καλούνται να σηκώσουν στον ώμο τους το βάρος αυτών των καταστάσεων είναι οι Ενοπλες Δυνάμεις και ευτυχώς για την Ελλάδα μας αυτές είναι υγιείς, δυνατές, ετοιμοπόλεμες και εάν χρειαστεί θα κάνουν το καθήκον τους. Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που τον Ιανουάριο του 1996 πέρασαν εκείνη την αδιανόητη για τον ελληνικό λαό εθνική ψυχρολουσία, σήμερα βρίσκονται σε ηγετικές θέσεις, ευτυχώς για την Ελλάδα μας, με τεράστια εμπειρία και έχοντας πλήρη γνώση της Ιστορίας και της βραδιάς των Ιμίων πριν από 20 χρόνια.

Από την άλλη πάλι πλευρά του σκηνικού, του Αιγαίου μας, ένοπλες δυνάμεις που διοικούνται από 3ης και 4ης διαλογής αξιωματικούς, χωρίς εμπειρία και χωρίς επιχειρησιακές γνώσεις, δημιουργούν την ανάγκη στους υπευθύνους ηγέτες της Τουρκίας για να κρύψουν τις αδυναμίες τους αυτές, να ξεπερνάνε κάθε είδους προκλητικότητα που όποιο επίθετο και αν χρησιμοποιήσεις, θα τους ταιριάζει.

Και για να μην ισοπεδώνουμε τα πάντα, θα πρέπει να αναγνωρίσουμε στον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας την επιτυχία του να φέρει τη Frontex στο Αιγαίο επί υπουργίας του, που σήμαινε άμεση αναγνώριση της Ευρώπης και των συνόρων της, και στη σημερινή κυβέρνηση, και ειδικότερα στον υπουργό Αμυνας, να φέρει το ΝΑΤΟ να περιπολεί στα υφιστάμενα από τις συνθήκες θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία, σε κόντρα με πολλούς γραφικούς ανόητους αναλυτές εθνικών θεμάτων.

  • Υποναύαρχος ε.α.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: