Οι τρεις Κύπριοι επιστήμονες, που αλλάζουν τα δεδομένα  στην παιδεία της Κύπρου




Λέγεται, Cy-Mednet και  φέρνει μία νέα τεχνογνωσία από το εξωτερικό με βάση τις προσωπικές εμπειρίες των δημιουργών της, που αφορά το δίκτυο των μαθητών που ονειρεύονται να κατακτήσουν μία θέση, σε μία από τις ιατρικές σχολές του Ηνωμένου Βασιλείου.

Κατά τη διάρκεια της προσωπικής τους αναζήτησης, διαπίστωσαν πως η κατάρτιση μαθητών, στον κλάδο της ιατρικής ήταν «ασθενής» , αφού τα ποσοστά επιτυχίας ήταν χαμηλά. Τα εργαλεία αναζήτησης στο διαδίκτυο δεν ήταν επαρκή, καθώς οι πληροφορίες ήταν πολλές και αντικρουόμενες, αυξάνοντας το βαθμό δυσκολίας του μαθητή ως προς την επιλογή.

Το Cy-Mednet δημιουργήθηκε αρχικά από το Δρ. Νικόλα Ανδρέου (απόφοιτος του Imperial College London, MBBS) το 2008. Με τη βοήθεια του Ιάκωβου Θεοδούλου (Διευθυντής Εκπαίδευσης – φοιτητής του Kings College London) και του Μάριου Ερωτοκρίτου (Διευθυντής Μεταπτυχιακών Σπουδών – φοιτητής του University College London, BSc) και άλλων καταρτισμένων φοιτητών ιατρικής, η ομάδα κατάφερε να αλλάξει την παιδεία της Κύπρου και δημιουργεί μελλοντικούς Κύπριους ιατρούς, που κάνουν τη χώρα μας ακόμα πιο περήφανη.

Όπως δήλωσαν: «Σκοπός μας είναι να δώσουμε όλα τα απαραίτητα εφοδεία στους μαθητές μας, πλήρη προετοιμασία και υποστήριξη σε όλα τα στάδια των αιτήσεων τους αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια της φοίτησης τους στο εξωτερικό.»

Το Cy-Mednet έχει δημιουργήσει ένα πρόγραμμα ειδικά εφαρμοσμένο στον κάθε μαθητή.

Χρησιμοποιώντας προηγμένη τεχνολογία, τη διακεκριμένη πορεία τους στο χώρο , όπως και το δίκτυο διασυνδέσεων τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχουν δημιουργήσει δικές τους στρατηγικές και συμβουλές που φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

«Αναβαθμίζοντας τη προσωπικότητα του κάθε μαθητή, τους βοηθούν να απαλλάξουν σε μεγάλο βαθμό το φόβο αποτυχίας ασχέτως του ότι ο ανταγωνισμός από διεθνείς υποψηφίους του εξωτερικού είναι τεράστιος. Μαθητές , που ακολούθησαν εξ’ ολοκλήρου το πρόγραμμα καθοδήγησης – «προπόνησης» ως προς τον κλάδο της ιατρικής, είχαν 100% επιτυχία.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους μέσω της ιστοσελίδας τους: www.cy-mednet.com και μέσω email: [email protected]

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: