Η επισκόπηση τω ν ελληνικών εφημερίδων της Τετάρτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Είμαι ήρωας»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «απολογία του…Βενιζέλου στην Επιτροπή της Βουλής για την αντιμετώπιση του χρέους. Τι μου είπε το 2011 ο Σόιμπλε και μετά υπέκυψα σε όλα όσα μου ζητούσε».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Κατασχέσεις για μικροοφειλέτες ΙΚΑ, ΟΓΑ»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «οι διοικήσεις ΙΚΑ, ΟΓΑ αποφάσισαν να μεταφέρουν στο κέντρο είσπραξης οφειλών και χρέη κάτω των 5.000 ευρώ. Σε περίπτωση μη ρύθμισης των οφειλών το ΚΕΑΟ θα προχωρά σε κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών».

ΕΣΤΙΑ: «Ακήρυκτος πόλεμος στην Ευρώπη»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «στις 11 Σεπτεμβρίου 2001 οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής υπέστησαν την πλέον πολύνεκρη επίθεση στην ιστορία τους. Οι ισλαμιστές της Αλ – Κάιντα είχαν στηρίξει τον πόλεμο στις ΗΠΑ, με τραγικό απολογισμό 2.996 νεκρούς και περισσότερους από 6.000 τραυματίες».

Η ΑΥΓΗ: «Λύση εγκαίρως χωρίς νέα μέτρα»
Σύμφωνα με την εφημερίδα : «το EuroWorking Group αίρει σήμερα την αναστολή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος. Εκπρόσωπος Μοσκοβισί: «Εργαζόμαστε για οριστική λύση στις 26 Ιανουαρίου».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Ζητούν δήλωση συμμόρφωσης»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «οι θεσμοί απαιτούν από την κυβέρνηση να διαβεβαιώσει ότι το βοήθημα στους συνταξιούχους θα είναι εφάπαξ και ότι στο μέλλον ανάλογες παροχές θα δίνονται ύστερα από συνεννόηση. Από την Κρήτη, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι η χώρα εφόσον τηρεί τις δεσμεύσεις της δεν δέχεται υποδείξεις από κανέναν».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Πολεμική ζώνη η Πατησίων»
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «όλο και περισσότεροι οδηγοί λεωφορείων και τρόλεϊ στην Αθήνα αρνούνται να επιβιβαστούν σε οχήματα τα οποία περνούν από το Πολυτεχνείο, καθώς φοβούνται μήπως γίνουν στόχος επιθέσεων με μολότοφ από αντιεξουσιαστές».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Παράλληλη… κοροϊδία για χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους»
Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «αύριο Πέμπτη, από τη μια θα τους καταβληθεί εφάπαξ η «13η σύνταξη-μαϊμού» και από την άλλη, όσοι απέμειναν να παίρνουν το ΕΚΑΣ, θα το δουν μειωμένο στο μισό, μέχρι να το χάσουν ολόκληρο στο τέλος του 2019!».

KONTRA NEWS: «Έγκλημα δηλητήριο στα τρόφιμα βάζουν αντεξουσιαστές!»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «έγκλημα σε βάρος της δημόσιας υγείας συνιστά η ανατριχιαστική προαναγγελία της περίεργης και ύποπτης όπως όλα δείχνουν νεοεμφανιζόμενης οργάνωσης, που λέει ότι εκπόνησε και εφαρμόζει το σχέδιο «Πράσινη Νέμεσης», για τη δηλητηρίαση μιας σειράς προϊόντων ελληνικών και πολυεθνικών εταιριών».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Έγγραφες διαβεβαιώσεις»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «γραπτή διαβεβαίωση πως η παροχή προς τους χαμηλοσυνταξιούχους θα είναι εφάπαξ και όχι επαναλαμβανόμενη και πάντα σε συνεννόηση με τους θεσμούς θα καταθέσει η ελληνική κυβέρνηση στη σημερινή νέα συνεδρίαση του Euro Working Group».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: