«Η διαπραγμάτευση (με το ΔΝΤ) δεν πρέπει να γίνεται μέσω blog», είπε ο Ευκλείδης στη Ντέλια




Με τα παράπονα του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου προς την επικεφαλής της Αποστολής του ΔΝΤ, Ντέλια Βελκουλέσκου για τη δημόσια τοποθέτηση του Πόουλ Τόμσεν για το ελληνικό πρόγραμμα εκκίνησαν οι συζητήσεις θεσμών και οικονομικού επιτελείου για τη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Ανώτατο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου απεκάλυψε μετά την ολοκλήρωση της τρίωρης συνάντησης πως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν έκρυψε την ενόχληση του για τις θέσεις του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τομέα του Ταμείου και ειδικά για τον τρόπο που αυτές δημοσιοποιήθηκαν.

«Η διαπραγμάτευση δεν πρέπει να γίνεται μέσω blog», φέρεται να είπε ο κ. Τσακαλώτος προς την Ντέλια Βελκουλέσκου με εκείνη να του ανταπαντά πως η τοποθέτηση Τόμσεν δεν είχε στόχο να δυσκολέψει τη διαπραγμάτευση, αλλά αποσκοπούσε στο να καταδειχθούν οι θέσεις του Ταμείου.

Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος στη συνάντηση εξετάσθηκε το πρόγραμμα των επομένων ημερών και ο τρόπος που θα εργαστούν τεχνικά κλιμάκια και επικεφαλής, ώστε να υπάρξει το συντομότερο δυνατόν μια τεχνική συμφωνία σε επίπεδο στελεχών που θα κλείνει τις εκκρεμότητες της αξιολόγησης (π.χ. τα δημοσιονομικά κενά του 2017 και του 2018).

Ερωτηθείς για το ανακοινωθέν του Eurogroup στο οποίο αναφέρεται πως η Ελλάδα έχει δεσμευθεί για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ μετά το 2018 ο ανώτατ9ος αξιωματούχος δεν συμφώνησε με την ερμηνεία αυτή. «Δεν δώσαμε δέσμευση για πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ μετά το 2018», είπε.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: