Η απάντηση του κατοχικού καθεστώτος στους διαδηλωτές: Να εφαρμόσουμε ώρα Ε.Ε. και Αρχιεπισκόπου;




Δεν τίθεται θέμα αλλαγής της ώρας δήλωσε ο παράνομος “πρωθυπουργός”, Χουσείν Οζγκιουργκιούν λέγοντας ότι θα συνεχίσουν να ενεργούν μαζί με την “μητέρα Τουρκία” σε αυτό το θέμα και διερωτώμενος: “γιατί να εφαρμόσουμε την ώρα της ΕΕ ή του Αρχιεπισκόπου (Χρυσοστόμου);” Είπε ότι  “δεν μπορεί να γίνει αυτό. Είναι αδύνατο να σκεφτούμε ότι θα έχουμε διαφορετική ώρα από την Τουρκία”.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Οζγκιουργκιούν συμμετείχε σε εκπομπή ιδιωτικού καναλιού όπου αναφερόμενος στο αίτημα για αλλαγή της ώρας, είπε ότι η Τουρκία είναι η μόνη χώρα που αναγνωρίζει και το ψευδοκράτος και πως και με άλλα κράτη έχουν διαφορά ώρας, όπως πχ την Βρετανία, όπως ανέφερε, υποστηρίζοντας ότι το θέμα της ώρας χρησιμοποιείται ως πολιτικό εργαλείο από κάποιους.

Ο κ. Οζγκιουργκιούν κατηγόρησε τις συντεχνίες για πολιτική και τους κάλεσε να παρατήσουν τον συνδικαλισμό, “να κάνουν κόμμα και να έρθουν να ζητήσουν την ψήφο του κόσμου”. Η “κυβέρνηση”, πρόσθεσε, έχει μια πλειοψηφία 27 “βουλευτών” στη “βουλή” και αυτό θα αλλάξει μόνο στην κάλπη. Κάλεσε όλους να συμπεριφερθούν με κοινή λογική και δήλωσε ότι έμειναν σιωπηλοί για να καταλαγιάσει η ένταση.

Ο Τ/κ ηγέτης, είπε ο κ. Οζγκιουργκιούν, στο “υπουργικό συμβούλιο” όταν του εξήγησαν τους λόγους που δεν άλλαξε η ώρα, έδειξε κατανόηση, αλλά βγαίνοντας έξω “μίλησε διαφορετικά”. Το λιγότερο, είπε, μετά το “υπουργικό” ο κ. Ακιντζί θα μπορούσε να μείνει σιωπηλός.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό ο Χουσείν Οζγκιουργκιούν είπε ότι ως ΚΕΕ είναι εναντίον της παραχώρησης σπιθαμής εδάφους λέγοντας ότι κανείς δεν μπορεί να δώσει ούτε την Μόρφου, ούτε κάποιο έδαφος του ψευδοκράτους. “Ποιου το έδαφος σε ποιον το δίνετε; Το ΚΕΕ δεν πρόκειται να επιτρέψει την παραχώρηση εδάφους σε κανέναν, αυτό το λέω ξεκάθαρα”.

Πρόσθεσε ότι ο κ. Ακιντζί διεξάγει τις συνομιλίες με τη στήριξη της Τουρκίας και το κόμμα του λέει ότι στηρίζει τις διαπραγματεύσεις και πρόσθεσε ότι το ΚΕΕ θα μιλήσει όταν έρθει η ώρα. Ανέφερε δε ότι στα θέματα που ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι υπάρχει σύγκλιση με την ε/κ πλευρά, “είδα ότι πρόεδρος του ομοσπονδιακού κράτους θα είναι Ε/κ, ο οποίος θα είναι ταυτόχρονα και δικός μου πρόεδρος και θα έχει πολλές αρμοδιότητες”. Ο Τ/κ ηγέτης, είπε ο κ. Οζγκιουργκιούν δηλώνει ότι οι Ε/κ δεν έχουν χωνέψει ότι θα έχουν Τ/κ πρόεδρο (με την εκ περιτροπής προεδρία). “Εμένα με ρώτησε εάν έχω χωνέψει το ότι θα έχω Ε/κ πρόεδρο;”. Λες και όλοι οι Τ/κ θα πρέπει να απλώνουν το χέρι τους, να χωνεύουν πράγματα, είπε προσθέτοντας ότι “μια συμφωνία γίνεται μεταξύ δύο ίσων πλευρών στη βάση της ισότητας”.

Στα συμφωνημένα κείμενα, συνέχισε, φαίνεται ότι οι Τ/κ θα υποβαθμιστούν σε μειονότητα και θα απομονωθούν. Υποστήριξε δε ότι η ε/κ πλευρά πήρε όλα όσα ήθελε και έμεινε μόνο το θέμα των εγγυήσεων και προσπαθούν και γι` αυτό. Το ΚΕΕ, ανέφερε, δεν μπορεί να αποδεχθεί μια τέτοια συμφωνία, έχει ανησυχίες και ενδοιασμούς και δεν μπορεί να πει ναι.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: