Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θεοχαρόπουλος ζητά από τους Ελληνοκύπριους να “αυτοκτονήσουν”




«Δεν πρέπει να χαθεί και αυτή η ευκαιρία στο Κυπριακό. Θέλουμε την συμφωνία για λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας», απαιτεί ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ζητώντας στην ουσία από τους Ελληνοκύπριους να “αυτοκτονήσουν” αποδεχόμενοι την “όποια λύση”. Είναι φανερό από τα λεγόμενά του ότι οι γνώσεις του για το Κυπριακό είναι …νηπίου.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, μιλώντας στα Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ και στο δημοσιογράφο Γιώργο Πίκουλα, τόνισε μεταξύ άλλων:

Το Κυπριακό είναι ένα από τα πιο κρίσιμα ζητήματα της περιόδου που διανύουμε. Δεν πρέπει να χαθεί και αυτή η ευκαιρία για επίλυση. Πρέπει να προχωρήσουμε στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με συμφωνία.

Να μην έχουμε τη λογική της μη λύσης κάθε φορά, που οδηγεί σε μία de facto διχοτόμηση. Για να γίνουν αυτά θα πρέπει να υπάρξει ένας συμβιβασμός. Η ιστορία έχει δείξει ότι κάθε φορά που δεν επιτυγχάνεται λύση, η κατάσταση γίνεται χειρότερη.

Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ακολουθήσει τη γραμμή «η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάδα στηρίζει». Θα πρέπει να απομονωθούν ακραίες φωνές είτε αυτές είναι στην κυβέρνηση είτε είναι και σε άλλα κόμματα, διότι αυτό το θέμα διαπερνά οριζόντια την πολιτική και την κομματική ζωή του τόπου, όπως έχουν δείξει και οι προηγούμενες προσπάθειες επίλυσης.

Θα πρέπει να επιλυθεί στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ λαμβάνοντας υπόψη την πραγματικότητα. Να μην δοθεί η δυνατότητα στον κ. Ερντογάν να αρχίσει και πάλι τις ανελαστικές του διεκδικήσεις σκληραίνοντας την στάση του όπως στο εδαφικό.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα πρέπει να χειριστούμε το θέμα με την εθνική ευθύνη που του αρμόζει, χωρίς την λογική μίας νέας εθνικολαϊκιστικής υστερίας που θα οδηγήσει στην διαιώνιση μιας κατάστασης de facto διχοτόμησης. Θέλουμε την λύση ώστε να μπορούν να ζήσουν Eλληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι μαζί, να μπορέσουμε να δούμε ενωμένη την Κύπρο, ανέφερε.

29/12/2016 13:30
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: