ΕΔΕΚ: Η Κυπριακή Δημοκρατία διολισθαίνει σε κοινότητα, η Τουρκία σημειώνει επιτυχία




“Αποτελεί απαράδεκτη προχειρότητα, στο πλαίσιο ενός δείπνου και χωρίς να διασφαλιστούν βασικά θέματα, για την επικείμενη διάσκεψη της Γενεύης, να γίνονται εκ των υστέρων “ενέργειες” οι οποίες φαίνεται να μη αποδίδουν τα αναμενόμενα”, αναφέρει ανακοίνωση της ΕΔΕΚ για την επικείμενη διάσκεψη για Κυπριακό στη Γενεύη.

“”Μέχρι στιγμής δεν έχει διασφαλιστεί η παρουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Γενεύη κατά τρόπο επίσημο και σαφή, η ημερήσια διάταξη, αλλά ούτε και η παρουσία των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Εάν στο εναπομείναν χρονικό διάστημα δεν ξεκαθαρίσουν ή αποσαφηνιστούν αυτά τα θέματα και γίνει η διάσκεψη, ανεξάρτητα από το τελικό της αποτέλεσμα, η Τουρκία θα έχει σημειώσει ακόμα μια σημαντική επιτυχία και η Κυπριακή Δημοκρατία θα έχει διολισθήσει σε επίπεδο κοινότητας.

“Καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους συνεργάτες του, να επαναξιολογήσουν το συντομότερο την κατάσταση και να προχωρήσουν στη λήψη άμεσων και διορθωτικών μέτρων.

“Η ΕΔΕΚ θα προσφέρει κάθε δυνατή συνδρομή σε αυτή την κατεύθυνση, αλλά δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση, άμεσα ή έμμεσα, να συμβάλει στην υποβάθμιση της κρατικής οντότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

“Με αυτή την ευκαιρία η ΕΔΕΚ εύχεται στον Κυπριακό λαό Καλή Χρονιά και τον καλούμε σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση όποιων νέων κινδύνων ενδεχομένως προκύψουν”, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: