Δεν αναμειγνύεται στο Ελληνικό Πρόγραμμα η Μέρκελ αλλά θέλει να συζητήσει τις παροχές του Αλέξη




Η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ θα συζητήσει με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα το θέμα του επιδόματος σε χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά “δεν σκοπεύει να αναμειχθεί στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό πακέτο”, δήλωσε χθες μετά τη σύνοδο ηγετών των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

Η Μέρκελ θα συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Βερολίνο σήμερα.

“Όσον αφορά τις ελληνικές αποφάσεις, υπάρχει μια κρίσιμη συζήτηση. Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) το έχει ξεκαθαρίσει αυτό”, είπε η Μέρκελ.

“Είμαι σίγουρη ότι θα συζητήσω το θέμα αυτό με τον Έλληνα πρωθυπουργό αύριο (Παρασκευή), παρότι δεν σκοπεύω να αναμειχθώ στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό πακέτο”, πρόσθεσε.

«Δεν πρέπει να προσθέτουμε αβεβαιότητα στην αβεβαιότητα» υπογράμμισε ο Φρανσουά Ολάντ ερωτηθείς σχετικά με το ελληνικό ζήτημα

«Δεν μπορούμε να ζητήσουμε από την Ελλάδα επιπλέον προσπάθειες που ξεφεύγουν από το πλαίσιο των προηγούμενων συμφωνιών. Υπάρχει ανάγκη να ελαφρυνθεί το χρέος της Ελλάδας σε συνθήκες που πρέπει να εξειδικευτούν» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής.

Ο ίδιος ανέφερε πως συνάντησε τη Γερμανίδα καγκελάριο στο Βερολίνο ενώ είχε επαφές σήμερα και με τον Αλέξη Τσίπρα. «Δεν πρέπει να προσθέτουμε αβεβαιότητα στην αβεβαιότητα», είπε εξηγώντας πως υπάρχουν ήδη πολλά προβλήματα στην Ευρώπη πολιτικά και οικονομικά, που απειλούν την ανάπτυξη η οποία είναι τώρα σχετικά ευνοϊκή.

Καταλήγοντας, ο Φρ. Ολάντ τόνισε την ανάγκη να βρεθεί μια λύση, που θα επιτρέπει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

16/12/2016 01:48
Reuters
ΑΠΕ-ΜΠΕ, της ανταποκρίτριάς μας Χρ. Βασιλάκη
Βρυξέλλες, Belgium

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: