Χριστουγεννιάτικες γιορτές στην Αστόρια: Η μοναδική χορωδία του Παγκύπριου Συνδέσμου




Με χριστουγεννιάτικες γιορτές που έχουν στο επίκεντρο τα παιδιά και την παράδοση, οι κυπριακοί οργανισμοί της Νέας Υόρκης γιορτάζουν τη γέννηση του Χριστού.

Τρεις συναυλίες έδωσε η Χορωδία του Παγκυπρίου Συνδέσμου Αμερικής, στις εκκλησίες της Αγίας Αικατερίνης στην Αστόρια και Αγίου Παύλου του Χέμστεντ και στο Κυπριακό Σπίτι, ενώπιον διπλωματών των Ηνωμένων Εθνών.

Η 40μελής Χορωδία και το φωνητικό σύνολο των παιδιών, υπό την καλλιτεχνική και μουσική διεύθυνση του ταλαντούχου μαέστρου Φύτου Στράτη, απέδωσαν εξαιρετικά ένα πλούσιο πρόγραμμα με βυζαντινούς ύμνους, παραδοσιακά κάλαντα από την Κύπρο και την Ελλάδα, και κλασικά και σύγχρονα χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Στη συναυλία της Αγίας Αικατερίνης παρευρέθηκε και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος.

Περισσότερα από 180 άτομα, τα περισσότερα παιδιά, παρευρέθηκαν στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Χορευτικού Τμήματος και της Νεολαίας του Παγκυπρίου.

Πρόκειται για μία εκδήλωση που πλέον καθιερώθηκε και την αναμένουν όλα τα παιδιά, δήλωσε ο πρόεδρος του Χορευτικού Τμήματος και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπρο-Αμερικανικών Οργανισμών, Κυριάκος Παπαστυλιανού.

Ηταν η τρίτη συνεχής χρονιά που πραγματοποιείται η εκδήλωση – προσφορά του συλλόγου προς τη νεολαία, ενώ για τα παιδιά είχε ιδιαίτερη σημασία, αφού έλαβαν και το δώρο τους και φωτογραφήθηκαν με τον «Αγιο Βασίλη».

Χριστουγεννιάτικη γιορτή με περισσότερα από 30 άτομα, διοργάνωσαν οι παιδικές ομάδες “Ελευθέρια – Παγκύπριος”, στο Πολιτιστικό Κέντρο “Πέτρος Γ. Πατρίδης” της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια.

Δεκάδες παιδιά με τους γονείς και τους προπονητές τους, τα μέλη της διοίκησης αλλά και φίλους και χορηγούς του αθλητικού σωματείου έδωσαν το παρών στην καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη γιορτή, στο τέλος της οποίας, όπως κάθε χρόνο, έκανε την εμφάνισή του ο «Αγιος Βασίλης» μοιράζοντας δώρα.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν για τη συνεχή παρουσία και τη γενναιόδωρη προσφορά τους στις παιδικές ομάδες οι κ. Γιάννης Σκιαδάς και Γιώργος Χαλκίδης, μέλη της διοίκησης και χορηγοί του συλλόγου, ενώ απονεμήθηκε και η ετήσια υποτροφία “Ελευθερία” στον νεαρό αμυντικό Σέργιο Γεωργίου, ο οποίος αγωνίζεται στις παιδικές ομάδες εδώ και έντεκα χρόνια και είναι πρωτοετής φοιτητής στο SUNY – Purchase College.

Παράλληλα, βραβεύθηκαν για ακαδημαϊκή αριστεία οι Κρις Γεωργιάδης (Holy Cross HS) και Γεράσιμος Τζανετάτος, Μάρκος Εφραίμ και Δημήτριος Τζανετάτος (Αγιος Δημήτριος Αστόρια), οι οποίοι διακρίθηκαν για τις υψηλές επιδόσεις τους στην Εξέταση (Regents) της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Απ. Ζουπανιώτη, ΚΥΠΕ, ΗΠΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: