Απογοήτευση για τη στάση της Τουρκίας εξέφρασε ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής




Την απογοήτευση της ε/κ πλευράς για την πάγια αρνητική στάση της Τουρκίας στο θέμα του Κυπριακού, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρης Συλλούρης, ο οποίος δέχθηκε την Πρέσβη της Δημοκρατίας της Τσεχίας στη Λευκωσία, Helena Bambasova.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση, η κ. Bambasova συνεχάρη τον κ. Συλλούρη για την εκλογή του στην προεδρία της Βουλής και εξήρε τις παραδοσιακά πολύ καλές σχέσεις Κύπρου και Τσεχίας, εκφράζοντας την ευχή και βούληση για περαιτέρω ενίσχυσή τους, τόσο στο διμερές επίπεδο όσο και στα πλαίσια της Ευρωπαϊκή Ένωσης (ΕΕ).

Ο κ. Συλλούρης εξέφρασε επίσης την επιθυμία για περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων των δύο χωρών και δήλωσε την ετοιμότητα της Βουλής να συμβάλει ουσιαστικά σε αυτό το στόχο.

Η ΕΕ, τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής, χρειάζεται να είναι περισσότερο ενωμένη και ομόφωνη από ποτέ, μπροστά στις αυξημένες προκλήσεις που θέτουν ενώπιόν της οι εξελίξεις στην παγκόσμια πολιτική σκηνή.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την απογοήτευση της ελληνοκυπριακής πλευράς για την πάγια αρνητική στάση της Τουρκίας, η οποία, τόνισε ο κ. Συλλούρης, παρεμβάλλει εμπόδια στη διαδικασία των απευθείας διαπραγματεύσεων. Υπογράμμισε δε ότι μόνη αποδεκτή λύση είναι αυτή που θα βασίζεται στις αρχές του διεθνούς δικαίου, θα διασφαλίζει την απομάκρυνση των ξένων στρατευμάτων και θα καταργεί τις αναχρονιστικές εγγυήσεις.

Η κ. Bambasova ευχήθηκε σύντομη κατάληξη σε συμφωνημένη λύση, η οποία να επανενώνει την Κύπρο, να απαντά στις ανησυχίες των δύο κοινοτήτων και να γίνει αποδεκτή από το σύνολο του κυπριακού λαού.

KYΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: