Ηχηρή παρέμβαση του γενικού εισαγγελέα για λύση Κυπριακού: Νομικά θα ισχύει; ερωτά




Ένα σύστημα κλήρωσης για επίλυση πιθανού αδιεξόδου στο ομοσπονδιακό δικαστήριο σε περίπτωση λύσης του Κυπριακού θα ήταν απαράδεκτο υπό τις ιδιάζουσες συνθήκες που επικρατούν στην Κύπρο, τόνισε ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, ενώ έθεσε και το θέμα της νομικής ισχύος μιας μελλοντικής λύσης στο Κυπριακό.

Ο κ. Κληρίδης μιλούσε την Πέμπτη το βράδυ στο πλαίσιο της νέας σειράς εκδηλώσεών του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού OXygono με τίτλο «Μπορεί ένας άνθρωπος να αλλάξει τη νοοτροπία ενός λαού;». Ο κ. Κληρίδης κλήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις – στη βάση έξι θεματικών ενοτήτων – της ακαδημαϊκού Δρ. Ηλιάνας Νικολάου και του δημοσιογράφου Μιχάλη Παυλίδη, ενώ στο τέλος απάντησε και σε ερωτήσεις από το κοινό.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, ο κ. Κληρίδης τοποθετήθηκε και σε σχέση με την απονομή δικαιοσύνης στην Κύπρο, στα θετικά και αρνητικά του συστήματος, στη μεταρρύθμιση και στις αλλαγές που επέφερε η οικονομική κρίση.

Σχολιάζοντας τον τίτλο της εκδήλωσης «Μπορεί ένας άνθρωπος να αλλάξει τη νοοτροπία ενός λαού;» ο κ. Κληρίδης είπε ότι ένας άνθρωπος από μόνος του όσο σωστός και εάν είναι δεν μπορεί να αλλάξει νοοτροπίες αλλά μπορεί εάν επιτελεί τα καθήκοντά του με τρόπο υποδειγματικό να δώσει το καλό παράδειγμα.

Τόνισε ακόμη ότι επιβάλλεται μια αλλαγή νοοτροπίας και πως πρέπει να προσπεράσουμε τον κομματισμό που διακατέχει σήμερα όλους τους τομείς της λειτουργίας του κράτους και να μην απασχολεί τις ενέργειές μας το πολιτικό κόστος γιατί αυτό έχει επιφέρει πάρα πολλά δεινά στη χώρα μας.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: