Αν μας καλέσει ο ΟΗΕ θα πάμε στη Γενεύη, δήλωσε η πρέσβειρα Ντόχερτι σε ομογενείς




Αν μας καλέσουν τα Ηνωμένα ‘Εθνη θα πάμε στη Γενεύη, ήταν η απάντηση που έδωσε, σύμφωνα με παράγοντα της Ομογένειας στις ΗΠΑ, η Αμερικανίδα Πρέσβειρα στη Λευκωσία Κάθλιν Ντόχερτι, σε ομάδα Ελληνοαμερικανών με τους οποίους συναντήθηκε τη Δευτέρα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Η κ. Ντόχερτι βρίσκεται στις ΗΠΑ για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΠΣΕΚΑ, της ΑΧΕΠΑ, του Αμερικανοελληνικού Ινστιτούτου, της Συντονιστικής Προσπάθειας Ελλήνων και του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Αμερικανίδα πρέσβειρα δήλωσε ενθαρρυμένη από την πρόοδο που σημείωσαν στις συνομιλίες τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, και από την απόφασή τους να μεταβούν στη Γενεύη για συνομιλίες και διάσκεψη. Εξέφρασε την υποστήριξη των ΗΠΑ προς τη διαδικασία και την ετοιμότητά τους να βοηθήσουν σε ό,τι τους ζητηθεί.

Απαντώντας σε ερώτημα αν θα σταλεί εκπρόσωπος της αμερικανικής κυβέρνησης στη Γενεύη, είπε ότι αν προσκληθούν από τα Ηνωμένα ‘Εθνη θα πάνε. Σε άλλη ερώτηση αν προτίθεται ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζον Μπάιντεν να μεταβεί στη Γενεύη, είπε πως δεν πιστεύει ότι η διάσκεψη θα είναι σε τόσο ψηλό επίπεδο.

Η Αμερικανίδα Πρέσβειρα δέχθηκε αρκετά ερωτήματα για την Τουρκία και για το αν οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιθυμεί λύση. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η κ. Ντόχερτι απάντησε ότι μέχρι τώρα αυτό φαίνεται.

ΚΥΠΕ – Αποστόλης Ζουπανιώτης – ΗΠΑ/ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 21/12/2016 07:16

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: