Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Τσίπρας στον Ράμα: Η αυξανόμενη εθνικιστική ρητορική υπονομεύει τις διμερείς σχέσεις

Ο πρωθυπουργός  Αλέξης Τσίπρας είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλβανό ομόλογό του, Έντι Ράμα, μετά από αίτημα του τελευταίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, οι δύο ηγέτες τόνισαν τη σημασία ενίσχυσης των διμερών σχέσεων, προς όφελος τόσο του ελληνικού, όσο και του αλβανικού λαού, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι παραμένει προσηλωμένος σε αυτόν τον στόχο. Τόνισε, ωστόσο, ότι πρόσφατες ενέργειες, αλλά και η ολοένα αυξανόμενη εθνικιστική ρητορική, της αλβανικής πλευράς, υπονομεύουν την εμπέδωση του κλίματος εμπιστοσύνης που είναι απαραίτητο για την πρόοδο των διμερών σχέσεων.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξουν ουσιαστικά βήματα και απτά αποτελέσματα στη συνεργασία των δύο χωρών, για την οποία η Ελλάδα έχει προωθήσει σειρά πρωτοβουλιών.

Τέλος, υπογράμμισε, ότι η προστασία των δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας συνιστά κορυφαίο ζήτημα για τις σχέσεις των δύο χωρών, αλλά και βασική προϋπόθεση για την πρόοδο της ευρωπαϊκής πορείας της Αλβανίας.

22/11/2016 15:08
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Greece

Be the first to comment on "Τσίπρας στον Ράμα: Η αυξανόμενη εθνικιστική ρητορική υπονομεύει τις διμερείς σχέσεις"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*