Το “θαύμα της φύσης”, ο Ολυμπιονίκης Μπολτ θα τρέξει για πρώτη φορά στην Αυστραλία




Οι Αυστραλοί θα έχουν, επιτέλους, την ευκαιρία να θαυμάσουν το «θαύμα της φύσης», τον Γιουσέιν Μπολτ. Ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ, που έγινε στο Ρίο Ντε Τζανέιρο ο πρώτος αθλητής που κατακτά τρία χρυσά σε τρεις συνεχείς διοργανώσεις Ολυμπιακών αγώνων (νίκησε και στα 100 και 200μ), αφού είχε πάρει το χρυσό στα ίδια αγωνίσματα, το 2008 στο Πεκίνο και το 2012 στο Λονδίνο, ανακοίνωσε πως θα λάβει μέρος, για πρώτη φορά στη (σπουδαία) καριέρα του, σε αγώνες στην Αυστραλία.

Συγκεκριμένα θα λάβει μέρος, τον Φεβρουάριο, στο μίτινγκ «Nitro Series» στην Αυστραλία και θα βάλει στην τσέπη του το ποσό του ενός εκατ. δολαρίων! Μαζί του αναμένεται να τρέξει στην κούρσα των 100μ και ο Αμερικανός πρωταθλητής, Τζάστιν Γκάτλιν, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές του τουρνουά.

Ο 30χρονος θρυλικός σπρίντερ έφθασε στο Ρίο τα εννέα χρυσά μετάλλια και ξεπέρασε στη σχετική κατάταξη τον Αμερικανό Ρέι Γιούρι, ο οποίος έχει οκτώ χρυσά μετάλλια, κι «έπιασε» τον Φινλανδό Πάαβο Νούρμι και τον Αμερικανό Καρλ Λιούις.

Οι δύο θρυλικές μορφές του στίβου έχουν κατακτήσει και αυτοί από εννέα χρυσά μετάλλια (ο Νούρμι συνολικά έχει 12, αφού έχει και 3 ασημένια, και ο Λιούις 10, καθώς έχει και ένα ασημένιο). Πλέον ο Μπολτ βρίσκεται στην κορυφή κι έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του παγκόσμιου στίβου, μαζί με τους άλλους δύο σπουδαίους παλιούς αθλητές.

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: