Το Δεκέμβριο σε οκτώ πόλεις της Πελοποννήσου το Φεστιβάλ Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους




«Παιδιά, πετάξτε τα tablet, δείτε σινεμά, γυρίστε τις δικές σας ταινίες!». Με αυτή την προτροπή ξεκινά για άλλη μια χρονιά το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, το μοναδικό στην Ελλάδα με αποδέκτες τους παραπάνω.

Το Φεστιβάλ αρχίζει το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου σε οκτώ πόλεις της Πελοποννήσου (Πύργο, Aμαλιάδα, Πάτρα, Αγρίνιο, Λεχαινά, Ζαχάρω, Μεσολόγγι, και Γαστούνη), δίνοντας στους νεαρούς θεατές του την ευκαιρία όχι μόνο να παρακολουθήσουν μερικές από τις πιο όμορφες ταινίες παγκοσμίως (κατάλληλες για την ηλικία τους), αλλά και να γυρίσουν τις δικές τους μέσα από την Camera Zizanio, θεσμός ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των μαθητών σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Στο φετινό φεστιβάλ διαγωνίζονται 64 ταινίες (19 μεγάλου μήκους και 45 μικρού και μεσαίου μήκους) από 34 χώρες. Οι ταινίες αυτές συμμετέχουν στα διαγωνιστικά τμήματα Μεγάλου Μήκους, Μικρού Μήκους Μυθοπλασίας, Μικρού Μήκους Animation και Ντοκιμαντέρ/ Kids & Docs και καταπιάνονται με ζητήματα όπως είναι η φιλία, το φυσικό και σχολικό περιβάλλον, ο εθισμός στα ηλεκτρονικά παιχνίδια, η παγκοσμιοποίηση, οι οικογενειακές σχέσεις και η ανοχή στη διαφορετικότητα. Φέτος, το διαγωνιστικό τμήμα ντοκιμαντέρ Kids & Docs μετακομίζει στην Αμαλιάδα (απέχει μόλις 20 λεπτά από τον Πύργο), που σημαίνει πως το φεστιβάλ Ολυμπίας ουσιαστικά απαρτίζεται πλέον από τρία φεστιβάλ: Το φεστιβάλ στον Πύργο (κινηματογράφος «Απόλλων») που φιλοξενεί τα διαγωνιστικά τμήματα ταινιών μυθοπλασίας και animation, τη γιορτή του ντοκιμαντέρ στην Αμαλιάδα (Cine-Cinema), καθώς και την Camera Zizanio που υποδέχεται εκατοντάδες παιδιά από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο στα κινηματογραφικά της εργαστήρια στο Συνεδριακό Κέντρο Π.Δ.Ε. της Αντιπεριφέρειας Ηλείας, στον Πύργο.

Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3/12, ενώ οι προβολές θα ξεκινήσουν την Κυριακή 4/12 (11 π.μ.) στο κινηματοθέατρο «Απόλλων», την καρδιά των προβολών του Φεστιβάλ Ολυμπίας στον Πύργο, με την ταινία «Οι θρύλοι του Βαρώνου Μινχάουζεν» του Κάρελ Ζέμαν, μια από τις ταινίες του μεγάλου φετινού αφιερώματος του φεστιβάλ στα θρυλικά στούντιο Ζλιν της Τσεχίας.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: