Τα παίζει όλα για όλα ο Ομπάμα: «Κάντε για την Χίλαρι αυτό που κάνατε για εμένα»…




«Κάντε για την Χίλαρι αυτό που κάνατε για εμένα» προέτρεψε σήμερα τους Αμερικανούς πολίτες ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, σε μια ομιλία που εκφώνησε σε μια προεκλογική συγκέντρωση υπέρ της υποψήφιας του Δημοκρατικού Κόμματος, μία ημέρα πριν από την εκλογική αναμέτρηση της 8ης Νοεμβρίου για την εκλογή του ή της διαδόχου του.

«Έχετε την ευκαιρία να εκλέξετε την πρώτη γυναίκα πρόεδρο!» πρόσθεσε ο απερχόμενος πρόεδρος ενώπιον των υποστηρικτών της υποψήφιας των Δημοκρατικών για τον προεδρικό θώκο.

Το πλήθος φώναζε το σύνθημα «Ναι, μπορούμε!» (Yes, we can!), το οποίο παραπέμπει στην προεκλογική εκστρατεία του Μπαράκ Ομπάμα το 2008.

«Γνωρίζω την Χίλαρι. Έχει αφιερώσει την ζωή της στο να κάνει αυτήν την χώρα καλύτερη» τόνισε ο Ομπάμα και κάλεσε τους Αμερικανούς να σπεύσουν να ψηφίσουν την πρώην Πρώτη Κυρία.

«Αύριο θα πρέπει να επιλέξετε μεταξύ μιας πολιτικής του διχασμού και της κακίας και (…) μιας πολιτικής που λέει “όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί”» πρόσθεσε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους επαναλαμβάνοντας το σύνθημα της εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον (στα αγγλικά “stronger together”).

«Και δεν πρέπει απλώς να ψηφίσετε εναντίον κάποιου. Έχετε μια υποψήφια που ανέρχεται στο ύψος των περιστάσεων και (αξίζει) την ψήφο σας. Μια υποψήφια που είναι έξυπνη. Μια υποψήφια που είναι σταθερή. Μια υποψήφια που έχει δοκιμαστεί» συνέχισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Μπαράκ Ομπάμα επισήμανε εξάλλου ότι είναι «λίγο συγκινημένος» καθώς τελειώνει αυτή η προεκλογική εκστρατεία.

«Πρόκειται πιθανόν για την τελευταία μου ημέρα που συμμετέχω σε μια εκστρατεία για κάποιο χρονικό διάστημα» εξήγησε ο απερχόμενος πρόεδρος που θα παραδώσει την σκυτάλη στον/στην διάδοχό του και θα αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο την 20ή Ιανουαρίου.

07/11/2016 21:49
ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP- AP
Ανν Άρμπορ , United States

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: