Στον δρόμο του Ερντογάν ο Ράμα; Απειλές με στόχο ένταξη σε ΕΕ με όχημα Ρωσία και ΙΚ




Η Ρωσία και οι μαχητικοί ισλαμιστές μπορεί να προσπαθήσουν να αυξήσουν την επιρροή τους στις βαλκανικές χώρες, αν η ΕΕ δεν τις εντάξει ως μέλη, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα σε συνέντευξή του.

Ο Ράμα δήλωσε στη Frankfurter Allgemeine Zeitung πως είναι προς το συμφέρον της ΕΕ να προσπαθήσει να περιλάβει στους κόλπους της τα βαλκανικά κράτη.

«Αν θέλουμε να έχουμε μια ασφαλή και σταθερή Ευρωπαϊκή Ένωση και μαζί μ’ αυτή μια ασφαλή Ευρώπη, δεν είναι καλό να υπάρχουν τρύπες», δήλωσε ο Ράμα στην εφημερίδα.

«Επιπλέον, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως υπάρχουν επίσης άλλοι, τρίτοι παίκτες, που παίζουν το παιγνίδι τους και μπορεί να επωφεληθούν, αν η ΕΕ αφήσει εκεί ένα κενό», δήλωσε.

«Μιλάω για τη Ρωσία, αλλά μιλάω επίσης για το ριζοσπαστικό ισλάμ», πρόσθεσε.

Ο Ράμα δήλωσε πως η χώρα του θα συνεχίσει να κινείται προς την κατεύθυνση της ένταξης στην ΕΕ, αλλά εξέφρασε αμφιβολίες για την ικανότητα της Ένωσης να δεχθεί νέα μέλη.

«Το θέμα δεν είναι πόσο πολύ καιρό χρειαζόμαστε ακόμη, είναι το πώς θα συνεχίσει να εξελίσσεται η Ευρωπαϊκή Ένωση. Στο μεταξύ, πολιτικά είμαστε σε πολύ καλή φόρμα, η Ευρωπαϊκή Ένωση προς το παρόν δεν είναι».

30/11/2016 11:53
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: