Στις 20 και 21 Νοεμβρίου οι νέες διαπραγματεύσεις στο Μοντ Πελεράν για εδαφικό




Δυο ημέρες θα διαρκέσουν οι συνομιλίες του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί για το εδαφικό που επαναρχίζουν την Κυριακή, στο Μοντ Πελεράν της Ελβετίας, σύμφωνα με τον προγραμματισμό των Ηνωμένων Εθνών.

`Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, Αλίμ Σιντίκ, τα Ηνωμένα Εθνη έχουν αποστείλει επιστολές στις δυο πλευρές για να επιβεβαιώσουν πως οι συνομιλίες θα επαναρχίσουν την Κυριακή 20 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου. Πρόσθεσε πως οι δυο πλευρές έχουν ενημερώσει πως έχουν παραλάβει τις επιστολές αυτές.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο παράτασης των συνομιλιών στο ελβετικό θέρετρο, ο κ. Σιντίκ είπε πως αυτό εναπόκειται στις δυο πλευρές και πως τα Ηνωμένα `Εθνη δεν έχουν οποιαδήποτε χρονοδιαγράμματα. “Η δουλειά μας είναι να διευκολύνουμε τις δυο πλευρές με οποιονδήποτε τρόπο μπορούμε”, σημείωσε. Πρόσθεσε, ωστόσο, πως είναι προγραμματισμένο η αντιπροσωπεία των Ηνωμένων Εθνών να αναχωρήσει από το Μοντ Πελεράν την Τρίτη το πρωί.

Ο κ. Σιντίκ ανέφερε ακόμη πως κατά τις ημέρες που μεσολαβούν μέχρι την επανέναρξη των συνομιλιών για το εδαφικό στην Ελβετία, τις οποίες οι ηγέτες είχαν διακόψει την περασμένη Παρασκευή το βράδυ, δεν πραγματοποιούνται οποιεσδήποτε συναντήσεις των δυο πλευρών στην Κύπρο. Πρόσθεσε πως οι δυο πλευρές θα συνεχίσουν τις συζητήσεις τους ακριβώς από το σημείο που τις είχαν αφήσει όταν έφυγαν από το Μοντ Πελεράν την περασμένη εβδομάδα.

Ο εκπρόσωπος των ΗΕ στην Κύπρο είπε εξάλλου πως κατά την έναρξη των συνομιλιών στις 9 τοπική ώρα την Κυριακή το πρωί θα δοθεί η ευκαιρία στα ΜΜΕ για λήψη φωτογραφιών (photo opportunity).

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: