Ρεκόρ συμμετοχών στον 34ο Μαραθώνιο Αθήνας: 50 και πλέον χιλιάδες οι δρομείς…




Μια μεγάλη γιορτή αθλητισμού και πολιτισμού πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Αθήνα οι δρόμοι της οποίας κατακλύστηκαν από 50.000 και πλέον δρομείς σε όλους τους αγώνες του 34ου Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας, που γίνεται στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη.

Γιορτινή η ατμόσφαιρα και στις κερκίδες του Παναθηναϊκού σταδίου, όπου έγινε ο τερματισμός όλων των δρομέων, κάτω από το χειροκρότημα 20.000 θεατών και πολλών επισήμων της αθλητικής και πολιτικής ζωής του τόπου.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στα 5 χλμ αγωνίστηκαν ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης και οι πρώην υπουργοί και Βουλευτές, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος και της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης. Από τον χώρο του αθλητισμού διακρίναμε μεταξύ άλλων τις διεθνείς παλιές πολίστριες που εκπροσώπησαν και το προεδρείο του ΣΕΟ, Βούλα Κοζομπόλη και Εύη Μωραϊτίδου επίσης στα 5 χλμ.

Στις εξέδρες του Καλλιμάρμαρου βρέθηκαν ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ο ΓΓΑ Ιούλιος Συναδινός, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο Δήμαρχος Αθήνας Γιώργος Καμίνης, ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος και πολλοί άλλοι.

Λίγο πριν τον τερματισμό του Μαραθωνίου ο ΣΕΓΑΣ και η ΕΟΕ υποδέχθηκαν την ελληνική ολυμπιακή ομάδα μέσα στο Παναθηναϊκό στάδιο, στο πλαίσιο μίας ειδικής εκδήλωσης που διοργανώθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση φέτος των 120 χρόνων από τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες και τον πρώτο ποτέ Μαραθώνιο δρόμο.

Επικεφαλής της ομάδας κρατώντας την Ολυμπιακή Σημαία εμφανίστηκαν στο στάδιο οι Λευτέρης Πετρούνιας, Αννα Κορακάκη, Σπύρος Γιαννιώτης, Χρήστος Αφρουδάκης, Κατερίνα Νικολαϊδου και Βύρων Κοκκαλάνης και ακολουθούσαν οι άλλοι για να εισπράξουν το χειροκρότημα των θεατών. Τον Ολυμπιακό Ύμνο τραγούδησε η υψίφωνος Σόνια Θεοδωρίδου.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: