Προβάδισμα 24% στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της Puplic Issue




Μεγάλο προβάδισμα 24 ποσοστιαίων μονάδων υπέρ της Νέας Δημοκρατίας, καταγράφεται σε νέα δημοσκόπηση της Public Issue, η οποία σημειώνεται είναι και η πρώτη που δίνεται στη δημοσιότητα από την ημέρα που η «Αυγή» διέκοψε τη συνεργασία με την εταιρεία.

Οπως προκύπτει από την έρευνα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 18%, η Νέα Δημοκρατία 42%, η Χρυσή Αυγή 8%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη 8%, το ΚΚΕ 7,5%, το Ποτάμι 2,5%, οι ΑΝΕΛ και οι Ένωση Κεντρώων 2%, Πλεύση Ελευθερίας 2,5% και λοιπά 7,5%., αναφέρει η Ημερησία.

Ως καταλληλότερος πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 42% έναντι του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος συγκεντρώνει το 21%. Αξίζει να σημειωθεί ότι 35% συγκεντρώνει η επιλογή κανένας από τους δύο συγκεντρώνει 35%.

Στο ερώτημα για το ποια θεωρείτε καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα, το 34% των ερωτηθέντων απαντάει μια κυβέρνηση της ΝΔ, μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το 13%, ενώ καμία από τις δύο το 51%.

Τέλος αναφορικά με τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 47% θετικές γνώμες, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας υποχωρεί στην 6η θέση με 22% θετικές γνώμες.

Οι πολίτες εμφανίζονται απαισιόδοξοι για την πορεία της οικονομίας, η οποία είναι και το βασικότερό τους πρόβλημα, ενώ στην ερώτηση “ποια θεωρούν καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα” η πλειοψηφία απαντά “καμία από τις δύο”.

Η Πανελλαδική τηλεφωνική έρευνα διεξήχθη χωρίς κάλπη σε δείγμα 1.004 ατόμων, ηλικίας 17 ετών και άνω που διαθέτει το εκλογικό δικαίωμα, 20-27/10/2016.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: