Πλακιωτάκης: Πιθανή η προσφυγή στις κάλπες, πιθανό και ένα τέταρτο μνημόνιο




Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο των εκλογών, υποστηρίζει στην συνέντευξή του, στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο ο τέως πρόεδρος της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης, λέγοντας ότι «σε περίπτωση που δεν κλείσει άμεσα την αξιολόγηση ο Αλέξης Τσίπρας όλα είναι πιθανά», όπως πιθανό, σύμφωνα με τον κ. Πλακιωτάκη, είναι και ένα τέταρτο μνημόνιο.

Ο τ. πρόεδρος της ΝΔ χαρακτηρίζει «ασαφείς και αόριστες» τις προθέσεις των εταίρων για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους και σε σχέση με το «τι μέλλει γενέσθαι» λέει χαρακτηριστικά ότι είναι «άγνωσται αι βουλαί του κ. Σόιμπλε και της κ. Μέρκελ».

Ερωτηθείς αν τελικά η κυβέρνηση καταφέρει να κλείσει την αξιολόγηση στις 5 Δεκεμβρίου ο Γιάννης Πλακιωτάκης το θεωρεί «πολύ δύσκολο».

Αναφερόμενος στο θέμα της συναίνεσης μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ στα μεγάλα θέματα, ο κ. Πλακιωτάκης υποστηρίζει ότι «την συναίνεση τη διαμορφώνει η κυβέρνηση και όχι η αντιπολίτευση» και υποστηρίζει ότι «με τέτοιες πολιτικές νοοτροπίες και αντιλήψεις της κυβέρνησης δεν χτίζεται κλίμα συναίνεσης».

Μιλώντας για τα εθνικά θέματα και σχολιάζοντας τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν για τη συνθήκη της Λοζάνης, ο Γιάννης Πλακιωτάκης εκφράζει την ανησυχία του, ωστόσο εκτιμά ότι δεν πρέπει «να πέσουμε στην παγίδα του Ερντογάν, αλλά να επιδιώξουμε συμμαχίες ικανές να προστατεύσουν τα εθνικά μας συμφέροντα».

Για το Κυπριακό θεωρεί θετικό το γεγονός ότι υπάρχει έντονη κινητικότητα έπειτα από πολύ καιρό.

Τέλος, ο Γιάννης Πλακιωτάκης κρατά αποστάσεις από την πρόταση για θέσπιση της υποχρεωτικής στράτευσης στα 18, την οποία και υιοθέτησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας «όταν μιλάω για τα θέματα που άπτονται της άμυνας και της εξωτερικής πολιτικής της χώρας είμαι πολύ προσεχτικός».

27/11/2016 09:00
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: