Πέντε οι επιζώντες, 76 οι νεκροί από την συντριβή αεροπλάνου στην Κολομβία




Τρεις παίκτες της βραζιλιάνικης ποδοσφαιρικής ομάδας Τσάπεκοένσε είναι μεταξύ των πέντε επιζώντων, μετέδωσαν σήμερα βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης και λίγο αργότερα επιβεβαίωσαν οι κολομβιανές αρχές, αφού to αεροπλάνο που μετέφερε την ομάδα στον τελικό του Copa Sudamericana συνετρίβη στην Κολομβία.

Τα τηλεοπτικά δίκτυα Globonews και SporTV μετέδωσαν και οι αρχές επιβεβαίωσαν πως διασώθηκαν ο αμυντικός παίκτης Άλαν Λουτσιάνο Ρούσελ, ο τερματοφύλακας Μάρκος Ντανίλο Παντίλια και ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας Τζάκσον Ράγκναρ Φόλμαν.

Μεταξύ των διασωθέντων είναι επίσης οι επιβάτες Ραφαέλ Κορέα Γκομπάτο και Σιμένα Σουάρες. Οι πέντε διασωθέντες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία κοντά στον τόπο της συντριβής.

Η βραζιλιάνικη ποδοσφαιρική ομάδα Τσάπεκοένσε βρισκόταν στο αεροπλάνο που μετέφερε 81 ανθρώπους και συνετρίβη στην Κολομβία προκαλώντας τον θάνατο 76 από τους επιβαίνοντες, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η Τσάπεκοένσε, η οποία ανήκει στην κορυφαία ποδοσφαιρική κατηγορία της Βραζιλίας, μετέβαινε στην Κολομβία για να αντιμετωπίσει αύριο την Ατλέτικο Νασιονάλ της Μεντεγίν στον πρώτον αγώνα του τελικού της διοργάνωσης. Το Copa Sudamericana είναι το αντίστοιχο του Europa League στη Νότια Αμερική.

«Έξι άνθρωποι βρέθηκαν ζωντανοί από τους διασώστες, αλλά δυστυχώς ένας υπέκυψε. Οι υπόλοιποι επιβαίνοντες δυστυχώς έχασαν τη ζωή τους. Ο τραγικός απολογισμός είναι 76 θύματα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο περιφερειακός αστυνομικός διοικητής Χοσέ Γκεράρδο Ασεβέντο.

Η ομάδα ανέφερε σε ανακοίνωσή της πως δεν θα προβεί σε επίσημα σχόλια μέχρι να έχει περισσότερες πληροφορίες από τις κολομβιανές αρχές για τη συντριβή του αεροπλάνου που σημειώθηκε την περασμένη νύκτα.

Η υπηρεσία παρακολούθησης πτήσεων Flightradar24 ανέφερε στο Twitter πως το τελευταίο ίχνος από τη πτήση 2933 ελήφθη όταν βρισκόταν σε ύψος 15.500 ποδών, περίπου 30 χιλιόμετρα από τον προορισμό της, που βρίσκεται σε ύψος 7.000 ποδών.

Το αεροπλάνο Avro RJ85 κατασκευάζεται από μια εταιρεία που ανήκει πλέον στη βρετανική BAE Systems.

Η πτήση τσάρτερ μετέφερε 72 επιβάτες και εννεαμελές πληρωμα όταν συνετρίβη γύρω στις 10:15 μ.μ. της Δευτέρας. Σφοδρές βροχοπτώσεις εμπόδισαν και στη συνέχεια σταμάτησαν τις επιχειρήσεις διάσωσης. Επίσημοι είπαν σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι οι σοροί θα μεταφέρονταν μόλις θα ανέτελλε ο ήλιος.

Βραζιλιάνικοι ειδησεογραφικοί οργανισμοί έκαναν γνωστό πως μέσα στο αεροπλάνο βρίσκονταν 21 δημοσιογράφοι.

Ήταν η πρώτη φορά που αυτή η μικρή ομάδα από το Τσάπεκο είχε φθάσει στον τελικό μιας σημαντικής νοτιοαμερικανικής διοργάνσης, αλλά ήταν το αουτσάιντερ στο ματς με μια ομάδα η οποία πήγαινε για το νταμπλ αφού είχε κερδίσει τον Ιούλιο το Copa Libertadores.

Η Τσάπεκοένσε είναι η 21η μεγαλύτερη ομάδα της Βραζιλίας όσον αφορά τα έσοδα, τα οποία είχαν φθάσει τα 46 εκατ. ρεάλ (13,5 εκατ. δολάρια) το 2015, σύμφωνα με τον επίσημο κατάλογο πλούτου που δημοσιοποιεί η βραζιλιάνικη τράπεζα Itau BBA.

Η νοτιοαμερικανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ανέστειλε όλα τα παιγνίδια και άλλες δραστηριότητες μετά τη συντριβή.

http://mignatiou.com/2016/11/kolomvia-aeroplano-h-sfodri-vrochoptosi-diekopse-tin-epichirisi-diasosis-76-i-nekri/

29/11/2016 13:08
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Μπογκοτά

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: