Πεδίο μάχης το Πολυτεχνείο: Επεισόδια και σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο και Ιωάννινα




Νέα επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγα λεπτά στο χώρο του Πολυτεχνείου όταν ομάδα από 50 κουκουλοφόρους περίπου, βγήκε από την οδό Στουρνάρη και πέταξε βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών δυνάμεων . Αμέσως μετά τα άτομα αυτά μπήκαν πάλι στο χώρο του Πολυτεχνείου.

Η ευρύτερη περιοχή θυμίζει πεδίο μάχης ενώ παραμένουν τα οδοφράγματα στις οδούς Στουρνάρη και Τζωρτζ. Όλη η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Νωρρίτερα ηρεμία επικράτησε για κάποια ώρα στην ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου ενώ στο σημείο παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Παράλληλα μέσα στο Πολυτεχνείο εξακολουθούν να βρίσκονται περίπου 200 κουκουλοφόροι. οι οποίοι νωρίτερα πέταξαν δεκάδες μολότωφ, πέτρες, καρέκλες και διάφορα άλλα αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις .

Σημειώνεται ότι ορισμένοι από τους κουκουλοφόρους είχαν ανέβει στη ταράτσα του κτιρίου Γκίνη από όπου πετούσαν για πολύ ώρα βόμβες μολότωφ, πέτρες και μάρμαρα.

Η Αστυνομία έχει προχωρήσει, μέχρι στιγμής, σε δύο συλλήψεις.

Όλοι οι δρόμοι είναι ανοικτοί εκτός από την Πατησίων και τους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο.

Επεισόδια και προσαγωγές στην Πάτρα

Σε προσαγωγές έχει προχωρήσει η αστυνομία στην Πάτρα, μετά τα επεισόδια που προκλήθηκαν στο κέντρο της πόλης.

Ειδικότερα, ομάδα αντιεξουσιαστών που βρισκόταν στο τέλος της πορείας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, η οποία είχε ξεκινήσει από το πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου, έβαλε φωτιές σε κάδους και προκάλεσε ζημιές σε υποκατάστημα τράπεζας.

Από τις φωτιές στους κάδους προκλήθηκαν ζημιές σε ένα αυτοκίνητο και σε ένα μηχανάκι, ενώ άμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής ώστε να μην υπάρξει επέκταση και σε άλλα σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονταν σε επιφυλακή, επενέβησαν και απώθησαν την ομάδα των αντιεξουσιαστών προς την περιοχή της πλατείας Εθνικής Αντίστασης, ενώ άλλοι αστυνομικοί έκαναν προσαγωγές.

Επεισόδια στο Ηράκλειο…

Ένταση και μικροεπεισόδια σημειώθηκαν απόψε κατά τη διάρκεια της πορείας που έγινε για την επέτειο του Πολυτεχνείου στο Ηράκλειο.

Ομάδα νεαρών πέταξε μπογιές στο δικαστικό μέγαρο της πόλης ενώ έσπασαν και τζαμαρίες εισόδου καταστημάτων προκαλώντας φθορές στη Λεωφόρο Δικαιοσύνης και στην Αγίου Μηνά.

Πριν από την πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου είχε πραγματοποιηθεί συγκέντρωση από την ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο στην πλατεία Ελευθερίας με συμμετοχή και άλλων φορέων, ενώ είχε προηγηθεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου στα Λιοντάρια.

 Επεισόδια μεταξύ αγνώστων και της αστυνομίας μετά το τέλος της πορείας για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου. Θεσσαλονίκη, Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016. ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL
Επεισόδια μεταξύ αγνώστων και της αστυνομίας μετά το τέλος της πορείας για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου. Θεσσαλονίκη, Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016. ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL

Και στη Θεσσαλονίκη…

Επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στο πραύλιο της πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, όπου έχουν εισέλθει ομάδες διαδηλωτών που συμμετείχαν στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Μόλις ολοκληρωώθηκε η πορεία, ομάδα διαδηλωτών κινήθηκε από την οδό Εγνατία στους χώρους του ΑΠΘ, στο πραύλιο της Πολυτεχνικής Σχολής με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση. Αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης, ενώ οι διαδηλωτές εκτόξευσαν εναντίον τους αντικείμενα και βόμβες μολότοφ εναντίον τους.

Σε δύο προσαγωγές προχώρησαν, μέχρι στιγμής οι αστυνομικές αρχές, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν, με την ολοκλήρωση των δύο πορειών για την επέτειο του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη.

Ομάδα ατόμων κινήθηκε προς το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, απ’ όπου με ορμητήριο την Πολυτεχνική Σχολή έστησε οδοφράγματα, εκτοξεύοντας πυροτεχνημάτα, μολότοφ και βεγγαλικά προς τις αστυνομικές δυνάμεις. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και χημικά. Αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο μπροστά στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο κάηκε.

Αυτή τη στιγμή επικρατεί ηρεμία, ωστόσο, οι αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή βρίσκονται σε επιφυλακή.

Τραυματίσθηκε ο αστυνομικός διευθυντής στα Ιωάννινα

Mε τραύμα στο μέτωπο νοσηλεύεται ο αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ο οποίος δέχθηκε επίθεση από κουκουλοφόρους, έξω από την Περιφέρεια Ηπείρου, στις 8 το βράδυ.

Ο άγνωστοι κουκουλοφόροι που δημιούργησαν τα επεισόδια στο τέλος της πορείας για το Πολυτεχνείο πέταξαν εναντίον του αστυνομικού διευθυντή ένα καδρόνι και τον τραυμάτισαν στο μέτωπο. Δέκα λεπτά αργότερα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται.

Αυτή την ώρα η κατάσταση φαίνεται να έχει εκτονωθεί ενώ η αστυνομία κάνει προσαγωγές.

http://mignatiou.com/2016/11/kegete-i-periochi-giro-apo-to-politechnio-episodia-apo-koukouloforous-ke-sta-ioannina/

17/11/2016 22:20
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθληνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Ιωάννινα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: