Όταν ο Τράμπ “τα έβαζε” με την Τουρκία: Σύγκρουση συμφερόντων για τους Πύργους στην Πόλη




O μεγαλοεπιχειρηματίας και εκλεγμένος Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ παραδέχτηκε πως πέρυσι είχε έρθει σε σύγκρουση με την Τουρκία, λόγω των περιουσιακών στοιχείων που κατέχει στη χώρα αυτή, γράφει το περιοδικό Mother Jones.

«Υπήρξε σύγκρουση συμφερόντων καθώς έχω ένα μεγάλο κτήριο στην Κωνσταντινούπολη», είπε ο Τραμπ. «Πρόκειται για μια εξαιρετική δουλειά. Είναι οι Πύργοι Τραμπ, δύο πύργοι, όχι ένας», είχε αναφέρει.

Ο Τραμπ είχε κάνει το εν λόγω σχόλιο στον Στήβεν Μπάνον όταν αυτός ήταν πρόεδρος του Breitbart News, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του. Μετά την εκλογή του ο Τραμπ ανακοίνωσε πως ο Μπάνον θα αναλάβει τη θέση του επικεφαλής Στρατηγικής του Λευκού Οίκου, μια ενέργεια που προκάλεσε αντιδράσεις καθώς ο Μπάνον είναι γνωστός για τις ρατσιστικές και εθνικιστικές του απόψεις

Το σχόλιο του Τραμπ αφορούσε αποκλειστικά την Τουρκία. Όμως η λογική Τραμπ θα μπορούσε να επεκταθεί και σε άλλες χώρες που έχει επιχειρηματικά συμφέροντα, από την Σκωτία ως το Αζερμπαϊτζάν και θα μπορούσε να εμπλέξει την αμερικανική κυβέρνηση.

Ο Τραμπ δήλωσε πως έχει αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα μεταβιβάζοντας τα επίμαχα περιουσιακά του στοιχεία στα παιδιά του. Η αμφισβητούμενη όμως αυτή λύση καθώς τα παιδιά του Τραμπ θα υπηρετήσουν ως σύμβουλοι του προέδρου πατέρα τους σε θέματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής, έχοντας πρόσβαση και σε άκρως απόρρητες πληροφορίες τις οποίες θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν με ευνόητο τρόπο.

http://www.motherjones.com/politics/2016/11/donald-trump-i-have-little-conflict-interest-turkey

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: