Όταν ο Σολωμός έγραφε για τον όμορφο κόσμο δεν ήξερε τα εγκλήματα του διεφθαρμένου συστήματος




Του Πανίκου Παναγιώτου

Στον κόσμο που ζούμε κυριαρχεί πλέον ο φόβος και η ανασφάλεια. Οι εστίες πολέμων και συγκρούσεων αντί να μειώνονται αυξάνονται συνεχώς.

Ο ανθρώπινος πόνος απλώνεται όλο και περισσότερο. Τα αυλάκια που κυλάει ο χρόνος γίνονται πιο κόκκινα από το αίμα των αθώων.

Τοξικές συμπεριφορές μολύνουν την κοινωνική και πολιτική ζωή σε κάθε επίπεδο. Πατριδοκάπηλοι και παρανοϊκοί ηγέτες, που αλληλοθαυμάζονται μεταξύ τους, οδηγούν την ανθρωπότητα σε επικίνδυνα μονοπάτια.

Θρησκείες και δόγματα, με τις ψευτο-ιδεοληψίες τους, δημιουργούν τάγματα δολοφόνων. Κράτη μετατρέπονται σε υπηρέτες επιχειρηματικών κολοσσών.

Κυβερνήσεις και καθεστώτα λειτουργούν ως τοποτηρητές της παγκόσμιας δικτατορίας του χρηματοπιστωτικού συστήματος και της πολεμικής βιομηχανίας.

Οι ιδέες και τα όνειρα τσαλαπατούνται από ποικιλόμορφα συμφέροντα. Το νερό, ο αέρας και το φως έχουν γίνει «εμπορεύσιμα προϊόντα» για χάρη του κέρδους.

Χώρες με δημοκρατικά συστήματα διακυβέρνησης έφτασαν στο σημείο να εφαρμόζουν ληστρικές και ανάλγητες πρακτικές, προτάσσοντας τις ανάγκες και τα δικαιώματα των ολίγων και όχι των πολλών.

Η κοινωνική ανισότητα έχει διευρυνθεί ακόμα πιο πολύ. Ο μισός σχεδόν παγκόσμιος πλούτος ανήκει στο 1% του πληθυσμού, κατέχοντας 78,8 τρισεκατομμύρια δολάρια, ποσό που ξεπερνά το παγκόσμιο ΑΕΠ.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες η προεκλογική περίοδος ξεχώρισε για τις βρομιές και τα ψέματα, ενώ το κατεστημένο και των δύο κομμάτων επιμένει στις πολιτικές που θέλουν την Αμερική να είναι ο «χωροφύλακας του πλανήτη».

Στη Ρωσία ενισχύονται οι αυταρχικές τάσεις και λαμβάνονται αποφάσεις που διαμορφώνουν συνθήκες ενός νέου «ψυχρού πολέμου».

Στη δήθεν κομμουνιστική Κίνα αυξάνονται οι δισεκατομμυριούχοι, οι οποίοι ξεπέρασαν σε αριθμό και τους Αμερικανούς.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση η διόγκωση των προβλημάτων (ανεργία, ανισότητες, πρόσφυγες, μετανάστες, ρατσισμός και φασισμός) ενισχύει την προοπτική για τη διάλυσή της, όπως υποστηρίζουν αξιωματούχοι της.

Στη Μέση Ανατολή επικρατεί χάος και σε αρκετές άλλες περιοχές εκδηλώνονται τρομοκρατικές επιθέσεις, εθνοτικές σφαγές και εφαρμόζονται απάνθρωπες πρακτικές.

Στην Τουρκία ο σουλτάνος Ερντογάν καταλύει κάθε έννοια δημοκρατικού κράτους, αλλά όλοι τον χαϊδεύουν.

Στην Ελλάδα ένα μεγάλο κομμάτι του λαού συνεχίζει να πληρώνει τα εγκλήματα του διεφθαρμένου συστήματος και των ξένων τοκογλύφων.

Όταν ο Διονύσιος Σολωμός έγραφε: «όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος» δεν θα μπορούσε να φανταστεί τη διεθνοποιημένη απάτη και τη βαρβαρότητα του σημερινού κόσμου.

ΠΗΓΗ: www.philenews.com

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: