Όποιος δεν συμφωνεί με την Άγκυρα, για το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών είναι τρομοκράτης…




Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε σήμερα το Λουξεμβούργο ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία, απαντώντας με αυτό τον τρόπο στις δηλώσεις του Λουξεμβουργιανού υπουργού Εξωτερικών Ζαν Άσελμπορν.

Ο Άσελμπορν σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες Δευτέρα στο γερμανικό κρατικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk συνέκρινε τις διώξεις αντιπολιτευόμενων στην Τουρκία με τις μεθόδους που χρησιμοποιούσαν οι ναζί και ζήτησε να επιβληθούν κυρώσεις στην Άγκυρα.

«Για να το θέσω απλά, αυτές είναι πρακτικές που χρησιμοποιούνταν κατά την διάρκεια της περιόδου των Ναζί και πρόκειται για μια πραγματικά πολύ κακή εξέλιξη (…) την οποία η ΕΕ δεν μπορεί απλά να αποδεχτεί», τόνισε ο Άσελμπορν.

Ο ίδιος πρότεινε την επιβολή οικονομικών κυρώσεων, σημειώνοντας πως έως και το 50% των εξαγωγών της τουρκικής οικονομίας έχουν προορισμό κράτη-μέλη της ΕΕ και πως το 60% των επενδύσεων στην Τουρκία προέρχεται από την Ένωση.

«Σε κάποια συγκεκριμένη στιγμή στο μέλλον δεν θα έχουμε άλλη επιλογή παρά να επιβάλουμε αυτές (τις κυρώσεις) για να αντιμετωπίσουμε την αφόρητη κατάσταση στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου.

«Καταδικάζουμε τις δηλώσεις του Άσελμπορν, του υπουργού Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, το οποίο είναι μια από τις κύριες ευρωπαϊκές χώρες που υποστηρίζουν την τρομοκρατία. Σε συνέντευξή του στο Deutschlandfunk επιτέθηκε εναντίον της Τουρκίας, γεγονός που προκαλεί μεγάλη ανησυχία.

Οι δηλώσεις από τον υπουργό Εξωτερικών μιας χώρας η συμβολή της οποίας στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας είναι αμφίβολη σημαίνουν ότι κάθε άλλο παρά κατανοεί το μέγεθος και τη φύση της απειλής που αντιμετωπίζει η Τουρκία», ανέφερε ο Χουσεΐν Μουφτούογλου εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Μουφτούογλου υπογράμμισε ότι η Τουρκία περιμένει από όλες τις χώρες να καταγγείλουν το αποτυχημένο πραξικόπημα της 5ης Ιουλίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ (Ε.Μ.), Sputnik

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: