Ολοήμερη η συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής για το Κυπριακό: Θα συζητούν για 545 λεπτά!




Οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό θα βρεθούν στο επίκεντρο ολοήμερης συνεδρίας της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων, την Παρασκευή.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, κατά τη σύσκεψη αρχηγών και εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων την Πέμπτη αποφασίστηκε η διαδικασία που θα ακολουθηθεί, η κατανομή χρόνου στα κόμματα και αν θα υπάρξουν δευτερολογίες.

Η συζήτηση στην Ολομέλεια αναμένεται να αρχίσει στις 0900 από τους αρχηγούς των μικρότερων κοινοβουλευτικών κομμάτων, να σταματήσει για διάλειμμα στις 1300 και να συνεχιστεί στις 1430.

Εναπόκειται στα κόμματα ποιοι Βουλευτές τους θα τοποθετηθούν εκτός από τους αρχηγούς καθώς και το χρόνο που θα παραχωρηθεί στον κάθε ένα.

Συνολικά οι Βουλευτές θα συζητούν τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό για 9 ώρες ή 545 λεπτά.

Σε σχέση με την κατανομή του χρόνου ομιλίας, στο Δημοκρατικό Συναγερμό έχουν παραχωρηθεί 115 λεπτά ομιλίας, στο ΑΚΕΛ 105 και στο ΔΗΚΟ 70.

Από 40 λεπτά συμφωνήθηκε να χρησιμοποιήσουν τα κόμματα ΕΔΕΚ, Συμμαχία Πολιτών και Αλληλεγγύη.

Στο Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και στο ΕΛΑΜ κατανεμήθηκαν από 35 λεπτά.

Παράλληλα σε σχέση με τις δευτερολογίες αναμένεται να παραχωρηθούν από 15 λεπτά στους αρχηγούς των δύο μεγαλύτερων κομμάτων (ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ), 10 λεπτά στο ΔΗΚΟ ενώ στους αρχηγούς των υπόλοιπων κομμάτων θα παραχωρηθούν από 5 λεπτά. Και στις δευτερολογίες η διαδικασία αρχίζει από τα μικρότερα κόμματα πρώτα με τα μεγαλύτερα να τοποθετούνται τελευταία.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: