ΟΗΕ: Αντάρτες και καθεστώς Άσαντ πιθανόν διαπράττουν και οι δύο εγκλήματα πολέμου




Οι αντάρτες και οι δυνάμεις του Άσαντ μπορεί να διαπράττουν αμφότεροι εγκλήματα πολέμου, με τις επιθέσεις που πραγματοποιούν στα τυφλά στο Χαλέπι, δήλωσε στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων η εκπρόσωπος του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Ραβίνα Σαμντασάνι.

«Όλες οι πλευρές στο Χαλέπι διεξάγουν εχθροπραξίες που έχουν ως αποτέλεσμα μεγάλους αριθμούς θυμάτων μεταξύ των αμάχων και δημιουργούν ατμόσφαιρα τρόμου γι’ αυτούς που συνεχίζουν να ζουν στην πόλη», δήλωσε η εκπρόσωπος.

Στο μεταξύ, στη Μόσχα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία δεν θα μπορέσει να παρατείνει το μορατόριουμ που έχει κηρύξει όσον αφορά τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων στο Χαλέπι, αν οι αντάρτες στην πόλη συνεχίσουν τις χερσαίες επιθέσεις τους.

«Προς το παρόν η παύση (των εχθροπραξιών) συνεχίζεται, δίνεται η δυνατότητα στον άμαχο πληθυσμό να βγει από το ανατολικό Χαλέπι, δημιουργουνται οι συνθήκες για ανθρωπιστική αρωγή», δήλωσε ο Πεσκόφ στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

«Όμως όλο αυτό είναι αδύνατο, όταν οι τρομοκράτες συνεχίζουν να ανοίγουν πυρ σε γειτονιές, σε οδούς ανθρωπιστικής αρωγής, αν εξαπολύουν επιθέσεις και συνεχίζουν να κρύβονται πίσω από μια ανθρώπινη ασπίδα. Αυτό δεν θα επιτρέψει να συνεχιστεί η ανθρωπιστική παύση», πρόσθεσε.

01/11/2016 13:36
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: