Ο Τζαβέλλας έσωσε τα «γενέθλια» για Σκίμπε: Ισοπαλία της Εθνικής Ελλάδος με τη Βοσνία




Ο ομοσπονδιακός προπονητής Μίχαελ Σκίμπε συμπλήρωσε απόψε ένα χρόνο στον πάγκο της Εθνικής ομάδας, καθώς είχε κάνει ντεμπούτο στις 13/11/2015 στον εκτός έδρας φιλικό αγώνα με το Λουξεμβούργο.

Η ομάδα του φάνηκε να τον κερνά «φαρμάκι» για 94 λεπτά χάνοντας 0-1 ως εκείνο το σημείο από τη Βοσνία με 0-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης», αλλά δευτερόλεπτα πριν ο ανεκδιήγητος Έρικσον σφυρίξει τη λήξη μια αριστερή «βολίδα» του Τζαβέλλα έδωσε τη «γλύκα» όλου του κόσμου σε προπονητή και συμπαίκτες, την 4η αγωνιστική των προκριματικών του Μουντιάλ 2018.

Πραγματοποιώντας κάκιστη εμφάνιση στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έμεινε στη διεκδίκηση της προνομιούχου πρώτης δυάδας, διατηρώντας το πλεονέκτημα των τριών βαθμών που είχε πριν τον αγώνα από τους Βόσνιους.

Ασύνδετη, σχεδόν φοβισμένη, νευρική, με ποδοσφαιριστές που έβγαιναν δεύτεροι στην μπάλα και έχαναν σχεδόν κάθε μονομαχία, η ελληνική ομάδα έγινε έρμαιο στις διαθέσεις ενός αντίπαλου που απλά έπαιζε ποδόσφαιρο!

Οι δύο στόπερ (Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος) δεν μπορούσαν να βρεθούν μεταξύ τους, τα αμυντικά χαφ (Μανιάτης, Σάμαρης) έβλεπαν μόνιμα την πλάτη των αντίπαλων μέσων, οι σέντρες από τους πλάγιους των Βόσνιων έβγαιναν? βροχή στην περιοχή με στόχο των κεφάλια των Τζέκο, Ιμπίσεβιτς κι έτσι η άμυνα δεχόταν αφόρητη πίεση.

Το διάστημα 21΄- 31΄ ήταν εφιαλτικό για την ελληνική ομάδα, καθώς στο 21ο λεπτό το τεχνικό σουτ του Χάιροβιτς πέρασε μόλις άουτ, στο 22΄ ο Τζέκο δεν τελείωσε τη φάση ανάλογα με την κλάση του, στο 24΄ ο ίδιος σούταρε άστοχα.

Στο 32΄, με την κατοχή στο 72%-28% για τη Βοσνία, το φάουλ του Πιάνιτς πέρασε την μπάλα από το τείχος και την έστειλε στο δεξί δοκάρι του Καρνέζη, στην επιστροφή της αυτή χτύπησε στην πλάτη του διεθνή τερματοφύλακα και κατέληξε στα δίχτυα του για το 0-1.

Αμέσως ύστερα ο αγώνας διακόπηκε προσωρινά από τον Έρικσον, καθώς οι οπαδοί της Βοσνίας άναψαν καπνογόνα στους πανηγυρισμούς για το γκολ και πέταξαν δύο φωτοβολίδες στην εξέδρα με τους Έλληνες φιλάθλους.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων η -έστω αυτή προβληματική -Εθνική έχασε κλασική ευκαιρία με τον Μήτρογλου, όταν η μπάλα έφτασε από κόντρα στα πόδια του, αυτός σούταρε με το αριστερό απέναντι στον Μπέγκοβιτς αλλά ο τερματοφύλακας των Βόσνιων απέκρουσε σωτήρια.

Στο 55΄ η ελληνική ομάδα στάθηκε άτυχη για δεύτερη φορά, όταν ο Μπέγκοβιτς βρήκε όσο έπρεπε την μπάλα για να τη στείλει στο δεξί δοκάρι του μετά το σουτ του Φορτούνη και στη συνέχεια το παιχνίδι έγινε? ροντέο.

Αφού στο 74΄ ο Πιάνιτς σούταρε άστοχα από εξαιρετική θέση, στο 79΄ αποβλήθηκαν οι Τζέκο ? Κυριάκος Παπαδόπουλος, σε ένα παιχνίδι που σχεδόν άγγιζε τα όρια του αντιαθλητικού, καθώς εκτός των αποβολών ο Έρικσον έδειξε και 11 κίτρινες κάρτες!

Τελικά το καλό οι διεθνείς το φυλούσαν για το τέλος: Δευτερόλεπτα πριν ακουστεί το τελικό σφύριγμα ένα εκπληκτικό σουτ του Τζαβέλλα «σκότωσε» τον Μπέγκοβιτς και επέτρεψε στους Έλληνες παίκτες να πανηγυρίσουν έξαλλα μπροστά στους? οπαδούς της Βοσνίας, κερδίζοντας το βαθμό με την ψυχή τους και μόνο.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιόνας Έρικσον (Σουηδία)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 79΄ Παπαδόπουλος ? 79΄ Τζέκο (2η κίτρινη)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σταφυλίδης, Σάμαρης, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας ? Σπάχιτς, Τζέκο, Χάιροβιτς, Πιάνιτς, Λούλιτς, Γιάγιαλο, Βράνιες

ΕΛΛΑΔΑ (Μίχαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Τοροσίδης, Τζαβέλλας, Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος, Σάμαρης, Μανιάτης (61΄ Γιαννιώτας), Σταφυλίδης, Μάνταλος (87΄ Καρέλης), Φορτούνης, Μήτρογλου.

ΒΟΣΝΙΑ (Μεχμέντ Μπαζντάρεβιτς): Μπέγκοβιτς, Σπάχιτς (70΄ Σούνιτς), Ζουκάνοβιτς, Βράνιες, Κολάσινατς, Χάιροβιτς (87΄ Μπίτσακσιτς), Λούλιτς, Τζάτζαλο, Πιάνιτς, Ιμπίσεβιτς (84΄ Τζούριτς), Τζέκο.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: