Ο Τραμπ θα ανακοινώσει το διορισμό του Ουίλμπορ Ρος στη θέση του υπουργού Εμπορίου




Τον μεγαλομέτοχο και αντιπρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου, Ουίλμπορ Ρος προτίθεται να διορίσει ο Ντόναλντ Τραμπ υπουργό Εμπορίου, σύμφωνα με δημοσιεύματα αμερικανικών μέσων ενημέρωσης που επικαλούνται πηγές της ομάδας μεταβατικής περιόδου του εκλελεγμένου προέδρου των ΗΠΑ.

Η σχετική ανακοίνωση αναμένεται να γίνει κάποια στιγμή σήμερα, μαζί με το διορισμό του 53χρονου Steven Terner Mnuchin, στη θέση του υπουργού Οικονομικών. Ο Μνάτσιν που ξεκίνησε την καριέρα του ως στέλεχος της Goldman Sachs, στη συνέχεια δημιούργησε δικό του επενδυτικό fund, ενώ χρηματοδότησε κινηματογραφικές παραγωγές του Χόλιγουντ. Είχε την ευθύνη των οικονομικών της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο 79χρονος Ουίλμπορ Ρος έχει γεννηθεί στη Νέα Ιερσέη και σύμφωνα με τον κατάλογο του Forbes η περιουσία του υπολογίζεται στα 3 δισεκατομμύρια δολάρια. Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η εμπειρία του θα βοηθήσει τα σχέδια του Τραμπ στις προτεραιότητες της οικονομικής του πολιτικής, που είναι οι εμπορικές σχέσεις και η δημιουργία θέσεων εργασίας. Ο πρόεδρος της εταιρείας WL Ross & Co. έχει στη μακρά του επιχειρηματική σταδιοδρομία “αναστήσει” πολλές θνησιγενείς επιχειρήσεις, αρκετές από αυτές στην παραγωγή άνθρακα και χάλυβα.

ΚΥΠΕ – Αποστόλης Ζουπανιώτης ΗΠΑ/ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 30/11/2016 07:31

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: