Ο απολογισμός των νεκρών της τραγωδίας αναθεωρείται προς τα κάτω: 71 νεκροί, έξι επιζώντες




Για εβδομήντα έναν νεκρούς και έξι επιζώντες στο δυστύχημα του αεροσκάφους που μετέφερε μια βραζιλιάνικη ποδοσφαιρική ομάδα, την Chapecoense, έκαναν λόγο οι αρχές της Κολομβίας, αναθεωρώντας προς τα κάτω τον απολογισμό που είχαν ανακοινώσει.

«Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης επέτρεψαν να βρεθούν 71 θύματα και έξι επιζώντες», ανέφερε η εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης κινδύνων και καταστροφών (UNGRD).

Ο προηγούμενος επίσημος απολογισμός έκανε λόγο περί 75 νεκρών, όμως τέσσερα πρόσωπα που βρίσκονταν στον κατάλογο των επιβατών δεν είχαν επιβιβαστεί στο μοιραίο αεροσκάφος.

Νωρίτερα ο Λουίς Πέρες Γκουτιέρες, ο κυβερνήτης της επαρχίας της Κολομβίας όπου σημειώθηκε η συντριβή του αεροσκάφος τύπου British Aerospace 146 (μιας βελτιωμένης εκδοχής του Avro RJ), ανακοίνωσε πως βρέθηκαν τα δύο μαύρα κουτιά.

Κατά τη διάρκεια του μηνύματός του με το οποίο κήρυσσε έκτακτη ανάγκη στις 05:00 (ώρα Ελλάδας) τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη, ο πιλότος του αεροσκάφους της βολιβιανής αεροπορικής εταιρείας Lamia έκανε λόγο για «βλάβες στα ηλεκτρικά συστήματα». Το αεροσκάφος BAe 146 είχε τεθεί σε υπηρεσία το 1999.

30/11/2016 00:02
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Λα Ουνιόν, Colombia

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: