Ο Αναστασιάδης τηλεφώνησε στον Τσίπρα από Ελβετία: Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις




Ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα το δείπνο εργασίας στο πλαίσιο της πρώτης ημέρας συνέχισης των συνομιλιών επί των κριτηρίων του εδαφικού, στο ξενοδοχείο Λε Μιραντόρ. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η συμφωνία επί των κριτηρίων δεν είναι ακόμα κοντά.

Αυτό άφησαν να εννοηθεί διπλωματικές πηγές στην Αθήνα μετά την ενημέρωση που είχε ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. 

Το δείπνο άρχισε λίγο μετά τις 8 (9 ώρα Κύπρου) της Κυριακής στην παρουσία των δύο ηγετών, του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και του κατοχικού ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, των διαπραγματευτών, Ανδρέα Μαυρογιάννη και Οζντίλ Ναμί, του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Νίκου Χριστοδουλίδη και του εκπροσώπου των κατεχομένων, Μπαρίς Μπουρτζιού. Συμμετείχαν επίσης ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ, Εσπεν Μπαρθ Έιντε και η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Δύομιση περίπου ώρες μετά την έναρξη του δείπνου εργασίας αποχώρησαν οι διαπραγματευτές και οι κκ. Χριστοδουλίδης και Μπουρτζιού. Το δείπνο συνεχίστηκε στην παρουσία των δύο ηγετών του κ. Ειντε και της κ. Σπέχαρ.

Τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη – Τσίπρα πριν το δείπνο εργασίας στο Μοντ Πελεράν

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το βράδυ της Κυριακής, πριν το δείπνο εργασίας των δύο ηγετών και των διαπραγματευτικών τους ομάδων στο Μοντ Πελεράν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, οι κ. Αναστασιάδης και Τσίπρας είχαν μια γενικότερη ανταλλαγή απόψεων για την πορεία των συνομιλιών της Κυριακής.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: