Νέες συνομιλίες Αναστασιάδη – Ακιντζί σήμερα για εδαφικό: Προηγουμένως θα δουν Έιντε




Τελευταία ημέρα, εκτός απροόπτου, σήμερα των διαπραγματεύσεων μεταξύ του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και του κατοχικού ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στο Μοντ Πελεράν, για την επίτευξη συμφωνίας επί των κριτηρίων για το εδαφικό που θα αποτυπωθούν σε χάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, πριν την έναρξη της συνάντησης των δυο ηγετών το πρωί αναμένεται ότι ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο `Εσπεν Μπαρθ `Ειντε θα έχει χωριστές συναντήσεις μαζί τους που θα διαρκέσουν γύρω στη μισή ώρα.

Σε ότι αφορά το χθεσινοβραδινό δείπνο εργασίας των δυο ηγετών στο ξενοδοχείο Le Mirador, όπου πραγματοποιούνται οι διαπραγματεύσεις, πληροφορίες αναφέρουν πως κατά τη διάρκειά του έγινε γενική συζήτηση και πως οι δυο ηγέτες «δεν μίλησαν συγκεκριμένα και αποκλειστικά για τα κριτήρια».

Στο δείπνο συμμετείχαν επίσης ο κ. `Ειντε, η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, οι διαπραγματευτές των δυο πλευρών Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί, ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης και ο εκπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη Μπαρίς Μπουρτζιού.

Σε κάποια στιγμή τα τέσσερα μέλη των δυο διαπραγματευτικών ομάδων αποχώρησαν και το δείπνο των δυο ηγετών συνεχίστηκε μόνο στην παρουσία του κ. `Ειντε και της κ. Σπέχαρ.

Σε ότι αφορά τη σημερινή ημέρα, χθεσινή πληροφόρηση από τα Ηνωμένα `Εθνη ανέφερε πως ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ αναμένεται να προβεί αργά το απόγευμα σε δήλωση προς τα ΜΜΕ.

Mαρία Κονιώτου, ΚΥΠΕ, Μοντε Πελεράν, Ελβετία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: